Gemeentelijke enquête innovatie onder Asser ondernemers

DELEN
E-bike proberen? Start actie stap-op-en-probeer

ASSEN – De gemeente wil samen met Asser ondernemers innovatie stimuleren om groei van hoogwaardige werkgelegenheid te bevorderen. Tegen deze achtergrond is deze week een enquête naar 400 Asser bedrijven gestuurd.

De gemeente wil graag weten hoe ze ondernemers kan ondersteunen bij innovatie. Ook is ze benieuwd naar het antwoord op de vraag of bedrijven op de hoogte zijn wat de gemeente voor hen kan betekenen. Zo probeert de gemeente zich een beeld te vormen van wensen en behoeften bij het bedrijfsleven op dit specifieke terrein.

Enquête innovatie Asser ondernemers

Verantwoordelijk wethouder Maurice Hoogeveen van economische zaken wil vooral door het leggen van verbindingen innovatie stimuleren en bevorderen. Dat kan bijvoorbeeld door bedrijven in contact te brengen met relevante samenwerkingspartners. Maar het aanreiken van concrete informatie over subsidiemogelijkheden of  het beleggen van themabijeenkomsten over innovatie kunnen eveneens bijdragen aan een aantrekkelijk ondernemersklimaat.

De enquête innovatie wordt uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeks- en adviesbureau Enneüs. Het is de bedoeling van de gemeente de bedrijven periodiek te benaderen om  te onderzoeken welke ontwikkelingen innovatieve bedrijven doormaken.