Gemeentelijke Kredietbank GKB Assen zoekt vrijwilligers

DELEN
Gratis budgetcursus voor Assenaren

ASSEN – In het kader van de pilot ‘In eigen hand’ voor de Gemeente Assen is de GKB Assen (Gemeentelijke Kredietbank) op zoek naar geschikte vrijwilligers voor de begeleiding van klanten die uitstromen uit Budgetbeheer bij de GKB.

Na een budgetbeheer- en/of schuldregelingstraject bij de GKB wordt van de klant verwacht dat hij weer zelfstandig zijn financiën gaat beheren. Voor veel klanten is die stap vaak moeilijk en spannend. Sommige klanten kunnen hierbij de nodige ondersteuning gebruiken.

De GKB is daarom op zoek naar vrijwilligers die deze ondersteuning kunnen bieden. Als vrijwilliger ondersteunt u door de GKB geselecteerde klanten gedurende een periode van drie maanden. U helpt de klant bij het op orde brengen en houden van de (financiële) administratie en helpt bij het ontwikkelen van correct betaalgedrag. De klant is na deze periode in staat om zelfstandig zijn financiën te beheren en het Budgetbheer bij de GKB te beëindigen.

U draagt bij aan het vergroten van de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de klant.  Hiermee wordt terugval voorkomen.

Taken ondersteuning bij:

– Het doornemen en ordenen van post
– Het actueel houden van het overzicht inkomsten en uitgaven
– De (tijdige) doorbetaling van de vaste lasten en andere rekeningen
– Het aanvragen aanvullende inkomsten indien nodig
– Het op tijd doorgeven van wijzigingen in omstandigheden aan instanties

Daarnaast bent u beschikbaar voor vragen op het gebied van financiële administratie.

Profiel

– U bent 21 jaar of ouder
– U heeft een passend werk- en/of denkniveau
– U heeft affiniteit met financieel administratieve werkzaamheden
– U laat de klant aan de slag gaan, en u bent daarbij gericht op zijn ontwikkeling
– U kunt goed luisteren, en geeft geen kant-en-klare oplossingen
– U kent uw eigen grenzen en kunt deze bewaken

Meer informatie vrijwilliger GKB Assen

U wordt begeleid door een preventiemedewerker van de GKB. Tijdens begeleidingstrajecten kunt u bij vragen contact met deze medewerker opnemen. Voordat de begeleiding van start gaat, woont u een aantal informatiebijeenkomsten bij. Ook worden er evaluatiebijeenkomsten ingepland. Bij voldoende belangstelling zal de eerste bijeenkomst starten op maandag 16 maart van 13.30 tot 16.00 uur bij de GKB (Overcingellaan 15 te Assen).

Eventuele kosten in het kader van de begeleiding worden vergoed. Dit wordt vooraf besproken. Dit initiatief wordt mede ondersteund door: Gemeentelijke Kredietbank (GKB) en de Gemeente Assen

Interesse?

Heeft u belangstelling voor deze werkzaamheden, reageert u dan vóór 2 maart 2015. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het team Preventie van de GKB, Violette Wisch 06-37152259, of via preventie@degkb.nl