Gereedschapskist uitgereikt aan voorzitter Stichting Varen Assen

DELEN

ASSEN – Erik Appel is voorzitter van de Asser Historische Vereniging. En alleen al daarvoor had hij de titel ‘Bouwer van Drenthe’ kunnen krijgen. Met de bijbehorende gereedschapskist. Maar VVD-Lijsttrekker Henk Brink reikte hem uit aan Erik Appel in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Stichting Varen in Assen. Die werkt aan een eigen rondvaarboot voor Assen.

In de loop van dit voorjaar moet het schip te water. Momenteel wordt aan de bouw de laatste hand gelegd. Althans, de Stichting Varen in Assen  faciliteert de werkzaamheden. Want het echte bouwwerk wordt gedaan door Meesterwerk Werkprojecten. Daarbij werkt Werkmeester Jos Felix met werkeloze jongeren. Die krijgen daarmee een fantastische bedrijfsopleiding en waardevolle werkervaring: lassen, houtbewerken, timmeren, schilderen, installeren.

Op dit moment zijn bij elkaar 12 jongeren keihard aan de slag. Minimaal de helft daarvan moet op korte termijn kunnen doorstromen naar een reguliere baan. Ook na de bouwfase blijven er werkervaringsplaatsen voor jongeren. Als het schip eenmaal in gebruik wordt genomen zijn er technici, horecamedewerkers, varensgezellen en gastheren/dames nodig.

Deze zomer moet het schip rondvaarten gaan verzorgen in en rond Assen: de Vaart en het Kanaal. Maar, niet alleen rondvaarten. Ook trainingen, bedrijfsuitjes en vergaderingen gaan tot de mogelijkheden behoren. Koren op de molen van VVD-Gedeputeerde Henk Brink. Immers die heeft niet alleen snelwegen, maar ook vaarwegen in portefeuille. Hetgeen Erik Appel een verzuchting ontlokte over de strikte regelgeving waaraan de uitvoering van de werkzaamheden onderhevig is.

Henk Brink en Statenlid Willemien Meeuwissen konden ter plekke toezeggen, dat zij na zullen gaan of op Provinciaal niveau een verruiming van de regelingen mogelijk is. Immers, de VVD heeft zowel werkgelegenheid als minder overheidsbemoeienis hoog in het vaandel staan.