Geslaagde bridgedrive Hospice Alteveer

DELEN

Assen – Op zaterdag 4 maart ging de 6e Bridgedrive voor Hospice Het Alteveer van start in Hotel van der Valk in Assen. Met een record aantal deelnemers (108 paren) en met een substantiële toename van sterkere spelers. Het was, als vanouds, een gezellige bridgedrive.

De winnaars van de Hospice drive waren Elly Bos en Eddy Smedema van BC Vries met een score van maar liefst 69,25%! Met een 10e plaats en een score van 62,15% waren Sietske Vries en Klaas Middelburg het beste paar van onze club.

Speciale gast was Koos Vrieze, voorzitter van de Nederlandse Bridge Bond. Hij was al vroeg vanuit Maastricht vertrokken om op tijd in Hotel van der Valk te zijn. De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Assen, Marco Out.

(Koos Vrieze, voorzitter Nederlandse Bridgebond en Wim Bosch, Hospice Het Alteveer)

Voor Nils Honhoff was dit zijn eerste wedstrijd als wedstrijdleider na 6 jaren over de wereldzeeën te hebben gezeild. Hij zorgde voor het goede verloop van de drive. Tenslotte kreeg iedereen nog een prijs: het kookboek Bridge en Cooking aangeboden door de schrijver Huub van Helvoort, welke hij indien gewenst voorzag van een handtekening.

( een prijs voor iedereen: het boek Bridge & Cooking )

Hospice Het Alteveer is verheugd dat dit evenement een vaste plaats op de kalender heeft gekregen. Naar verwachting zal de netto-opbrengst ongeveer € 2000,= bedragen, dat besteed zal worden aan o.a. een nieuwe bank in de huiskamer van het Hospice. Op 3 maart 2018 zal de zevende editie van de Hospicedrive plaatsvinden.

( een volle zaal in Hotel van der Valk)

Tekst: Wim Bosch
Foto’s: Sigrid Hummelen