Geslaagde planten- en boekenmarkt Vrienden van het WZA

DELEN

ASSEN – De planten-, boeken- en cadeautjesmarkt die de stichting Vrienden van het WZA woensdag 6 mei 2015 organiseerde in samenwerking met de Asser Odd Fellows was een groot succes. Ondanks enkele regenbuien die over Assen trokken, waren er genoeg bezoekers die wisten dat ze droog stonden onder de esplanade van het ziekenhuis.

Op het voorterrein van het WZA waren de hele dag heel veel kwaliteitsperkplanten te koop. Vanwege het 20-jarige jubileum van de stichting en met het oog op Moederdag (10 mei) waren er dit jaar ook stands met cadeauartikelen, wijn, shawls, tassen, magneetsieraden, jam en honing. En zoals ieder jaar boden de Odd Fellows vele boeken en tijdschriften te koop aan.

Extra’s voor patiënten WZA

Verreweg grootste deel van de opbrengst van markt is voor de kas van de Stichting Vrienden van het WZA. Hiervan betalen de Vrienden voor patiënten en bezoekers allerlei extra’s, waarvoor het ziekenhuisbudget ontoereikend is. Zo hebben zij de afgelopen twintig jaren al veel voorzieningen mogelijk gemaakt, waaronder een Stilteruimte, een communicatie-app voor IC-patiënten die aan de beademing liggen, verfraaiing van wachtkamers en Babywatch op de kinderafdeling.

Donateur worden Vrienden van het WZA ?

Wilt u ook donateur worden van de stichting Vrienden van het WZA? Voor slechts € 15,- per jaar helpt u mee om het ziekenhuisverblijf voor onze patiënten nog prettiger te maken. In dit jubileumjaar spaart de stichting onder meer voor een goede piano voor het ziekenhuis en een sfeervolle inrichting van de familiekamer op de hartbewaking. Kijk voor meer informatie op de website van de Vrienden van het WZA.