Gestolen politiekleding nog niet teruggevonden

DELEN

ASSEN – Vorige weekend is uit een woning van een Drentse agent politiekleding gestolen. Bij de inbraak is de nieuwe kleding met de brede gele streep ontvreemd.

De politie is drukdoende met het onderzoek, echter is van de gestolen kleding nog niets teruggevonden. “Het gaat hier om één voorval. De betreffende kleding, meerdere kledingstukken, zijn nog niet teruggevonden”, zo laat politie woordvoerder Ron Reinds onze redactie weten.

Met kleding van de politie wordt door kwaadwillende gebruikgemaakt om verkleed als agent een misdrijf te plegen. In juni probeerden twee nepagenten in Assen om bij bejaarde inwoners binnen te komen. De nepagenten kwamen binnen met een smoes dat ze waardevolle spullen op de foto moesten zetten voor het geval de bewoners zouden worden overvallen. In plaats van foto’s te maken werden sommige mensen ook daadwerkelijk bestolen door het tweetal.

“Het zou kunnen dat iemand daar misbruik van gaat maken bijvoorbeeld als nepagent aan de deur, verkeerscontrole op straat etc. We willen dan ook waarschuwen. Krijg je de politie aan de deur vraag dan altijd om een legitimatiebewijs”, aldus de politiewoordvoerder.