Getuigen gezocht aanrijding Witterstraat

DELEN

Assen – De politie in Assen is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fietser en een auto. Het ongeval gebeurde donderdagochtend 18 mei rond 8:00 uur bij de kruising van de Europaweg Zuid met de Witterstraat.

Yoran Uktolseja was onderweg naar school en wilde, samen met zijn vriend, oversteken bij de kruising die met verkeerslichten is beveiligd. De bestuurder van de auto reed vermoedelijk door rood. De vriend van Yoran doet een oproep via Facebook:

“Degene die vanochtend mijn vriend bij de Europaweg Zuid – Witterweg heeft aangereden, willen die zich melden. Mevrouw reed door rood en mijn vriend stak over en mevrouw kwam met een hoge snelheid aangereden en toen hoorde we glas rinkelen. Ik keek achterom en ik rende gelijk naar hem toe. Er werd gevraagd hoe het met de jongen ging. De jongen zei “het gaat wel”, het ging niet, kon je wel aan hem zien en vervolgens, toen ik hem aan de zijkant van de weg had gezet, reed de persoon gewoon door.

Dat was tussen 07:45 uur en 08:00 uur. Zou diegene zich willen melden ? De auto was een Opel Zafira mogelijk. Het kenteken was 20-tg-(..), laatste 2 letters/cijfers weten we niet. Herkent u dit signalement neem dan alstublieft contact op met mij. De vrouw had haar tot aan haar schouders, leek zonnebank bruin en had een jurk aan. De auto was een donkere kleur zwart/Donkerblauw”

Vader Ferry Uktolseja noemt de actie van de automobiliste een laffe daad;

Een laffe daad….vanmorgen rond 8.00 uur is mijn jongste zoon Yoran Uktolseja op weg naar school aangereden door een automobiliste…zij reed vervolgens door met beschadigde koplampen maar liet mijn zoon gewond achter…OPROEP getuigen om dit te melden….Je laat een kind van 15 jaar niet gewond achter langs de kant van de (Europa)weg….kruising Europaweg-Zuid/Witterstraat te Assen.

De Politie Noord Drenthe doet naar aanleiding van deze aanrijding een oproep :
Getuigen gezocht!
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een auto en een fiets vanmorgen op de kruising Europaweg-zuid en de Witterstraat te Assen. Deze aanrijding vond plaats omstreeks 08.00 uur. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Registratienummer 2017127312