Gevechtsvliegtuig F-35 even boven Drenthe te zien

DELEN
ASSEN – De F-35 maakt morgen alsnog een rondvlucht langs typisch Nederlandse bezienswaardigheden en de belangrijkste luchtmachtlocaties. De route is anders dan die het gevechtsvliegtuig vorige week zou vliegen.

De vlucht ging afgelopen donderdag niet door wegens laaghangende bewolking.

Het is het eerste moment dat het grote publiek kan kennismaken met het nieuwe gevechtsvliegtuig. Het toestel komt over op een hoogte van zo’n 1.200 voet (400 meter). Bij de luchtmachtbases is dit lager. Ook de vliegsnelheid is relatief laag.

Route F-35Het jachtvliegtuig doet onder meer de Deltawerken, de molens van Kinderdijk, het centrum van Amsterdam en Wildlands in Emmen aan. De JSF zal rond 14.25 uur boven Groningen vliegen en gaat daarna via Bourtange richting Emmen om vervolgens door te vliegen naar het Tjeukemeer en Urk richting Twente, waar de F-35 om 14.48 uur wordt verwacht. Tussen die tijdstippen is het gevechtsvliegtuig dus boven Drenthe waar te nemen.

Boven alle markante plekken wordt het gevechtstoestel gefotografeerd vanuit een meevliegende F-16.

F-35 op de Luchtmachtdagen

De 2 F-35’s blijven nog een kleine 2 weken in Nederland voordat ze terugvliegen naar Amerika. De toestellen zijn daar gestationeerd voor trainings- en testdoeleinden. In Nederland zijn de gevechtsvliegtuigen nog van dichtbij te zien op de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden, 10 en 11 juni.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen