Gezamenlijke oefening Reddingsbrigades Drenthe en Groningen

DELEN

ASSEN – Afgelopen zaterdag vond de eerste gezamenlijke oefening plaats van RVR Groningen-Drenthe. Op de Grote Rietplas in Emmen werden diverse scenario’s doorlopen. Lifeguards van de Reddingsbrigades uit Nijeveen, Emmen, Groningen, Appingedam en Assen trainden zo hun vaardigheden en leerden ook elkaar beter kennen.

Tijdens de oefening werden 5 boten en 50 lifeguards van de Reddingsbrigades ingezet. In de ochtend werd er gerouleerd langs divers casussen. In de middag werd er gezamenlijk een grote casus uitgevoerd. Bij het incident waren een boot, een surfer en 15 slachtoffers te water en op het land, welke gered dienden te worden. Gedurende de dag werd de catering verzorgd door de verzorgingsgroep van de Veiligheidsregio Drenthe.

Reddingsbrigades

Een Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) is een samenwerkingsverband van reddingsbrigades op de schaal van een veiligheidsregio. Binnen de RVR wordt samengewerkt op gebied van oefening, training en promotie. Tevens geldt het RVR als gezamenlijk aanspreekpunt voor collega hulpverleners en grootschalige inzetten. De Reddingsbrigades in Groningen en Drenthe zijn sinds 2013 middels een convenant verenigd in een RVR.

Foto: Reddingsbrigade Nijeveen