Gezamenlijke verkenning naar Formule 1 in Assen

DELEN

ASSEN – Het college van Gedeputeerde Staten van Drenthe en het college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Assen hebben besloten een gezamenlijke verkenning te laten uitvoeren naar de economische en maatschappelijke betekenis van Formule 1 races op het TT Circuit in Assen.

Deze verkenning wordt uitgevoerd door een extern bureau. De verkenning bevat in elk geval de volgende onderwerpen: economische effecten, regelgeving en aansluiting bij gemeentelijk en provinciaal beleid. De gemeente en de provincie hebben samengewerkt om de opdrachtfomulering op te stellen.

De verkenning zal naar verwachting in maart dit jaar worden afgerond.

Race-directeur Charlie Whiting positief

Vorige week maakte het TT Circuit bekend dat het circuit een positieve beoordeling heeft gekregen van Charlie Whiting, de race-directeur van de Internationale Autosport Federatie (FIA). Whiting voerde een grondige inspectie uit aan het circuit naar aanleiding van de aangevraagde keuring voor een zogenaamde Grade 1-licentie. Deze licentie is een vereiste om in de toekomst eventueel een formule 1 Race te kunnen organiseren. Whiting toonde zich onder de indruk van het TT-circuit en de hoge staat van onderhoud. Met enkele eenvoudige aanpassingen voldoet het circuit volgens hem aan alle eisen voor het verkrijgen van de Grade 1-licentie.