Gezocht soldaat Bas uit Wormerveer

DELEN

ASSEN – Een afschuwelijk begin van je twintigste levenjaar! Zo staat te lezen op social media, maar wat is het verhaal achter deze pakkende zin? Het is het begin van een zinderend verhaal van Laura, die zaterdagnacht 9 mei in de buurt van Wormerveer terug fietsend naar huis, nadat ze haar 19de verjaardag had gevierd, onderweg bruut is beroofd en met een groot gat in haar kin, losse tanden, schaafwonden en een gekneusde arm werd achtergelaten.

Een toevallig passerende fietser zag Laura liggen en aarzelde niet om haar te helpen. De ‘jongen’ is gekleed in een militair uniform en ontfermt zich over de gewonde Laura met een EHBO set die hij bij zich heeft.. Hij laat weten dat hij Bas heet en van de kazerne in Assen komt. Hij is via een tussenstop in Amsterdam op de fiets onderweg naar zijn woonplaats Wormerveer. Bas brengt het meisje naar het ziekenhuis waar ze verder is behandeld. Haar kin is ‘gelijmd’ en ze heeft een tetanusprik gehad. Vervolgens heeft de ‘onbekende soldaat’ haar naar huis gebracht.

Op social media en in de media is een zoektocht begonnen naar deze held Bas. Laura en haar familie zouden graag in contact komen met Bas. Wie weet wie hij is kan contact opnemen met Nieuws in Assen via info@nieuwsinassen.nl

Update:

De gezochte ‘militair’ blijkt geen militair te zijn, maar brandweerman in de Zaanstreek. Bas Luten is de held die op zaterdagnacht 9 mei Laura heeft geholpen! (zie foto)