Gezondheidscentrum Assen-Noord doet mee aan Diabetes Challenge

DELEN

Assen – Gezondheidscentrum Assen-Noord doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit om vanaf 4 april wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau.

Voorlichtingsbijeenkomst
Op donderdag 7 maart en woensdag 13 maart om 17.00 uur organiseren we samen met de deelnemende organisaties voorlichtingsbijeenkomsten. Iedereen die interesse heeft is welkom.

Over Nationale Diabetes Challenge
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.

Met ondersteuning van de BvdGF organiseert de lokale zorgprofessionals uit de eerste- en tweedelijns zorg (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar deelnemers te verbeteren. In 16 tot 20 weken wordt er wekelijks één keer gezamenlijk gewandeld.

Nationale Diabetes Challenge Week
In kleine stappen trainen deelnemers en zorgprofessionals samen tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en trainingsopbouw is de doelstelling om vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de lokale omgeving en de laatste dag (28 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemende challenges gezamenlijk de laatste kilometers afleggen.

De doelstelling van de BvdGF in 2019 is om op 250 locaties een lokale diabetes challenge te starten en daarbij minimaal 5.000 mensen met diabetes in beweging te brengen.

Dit project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Mensen zonder diabetes kunnen zich ook inschrijven.

Meedoen
Meer weten of meedoen? Kijk op nationale diabetes challenge.nl/assen-noord

Wekelijkse wandeltrainingen
De wekelijkse wandeltrainingen vinden plaats op donderdagavond. Start 17:00 uur, locatie: Molenstraat 262.

Informatiebijeenkomsten
De informatiebijeenkomsten vindt plaats op Donderdag 7 maart 17.00 – 18.00 uur en woensdag 13 maart 17.00 – 18.00 uur, locatie: Molenstraat 262

Aanmelden
Aanmelden kan via de mail: info@assennoord.nl. Graag uw naam vermelden en welke avond u wilt komen.

Eerste training
De eerste wandeltraining start op donderdag 4 april 17.00 uur.