Ghost Tours Assen brengt geesten weer tot leven

DELEN

Assen – De Asser Historische Vereniging organiseert in de zomermaanden diverse activiteiten in en om warenhuis Vanderveen. Het warenhuis bestaat dit jaar 120 jaar. Woensdag 26 juli stond de Ghost Tour (by Light) op het programma.

Deze Tour is normaal gesproken alleen in de wintermaanden te boeken. Geesten houden namelijk niet van licht. Ze verschijnen veelal in het donker, vooral op historische plekken. Plekken waar in het verleden bijzondere dingen zijn gebeurd. De gids van Ghost Tours Assen neemt de deelnemers mee op een spannende reis door de stad.

Ghost Tour by Light
Vanwege het 120-jarig bestaan van warenhuis Vanderveen verschijnt de Ghost, bij wijze van uitzondering, twee keer “by Light”. Een unieke kans om een aantal hoogtepunten van de Ghost Tour te ervaren. Proeven aan de sfeer van zo’n spannende tocht en wellicht daarna geprikkeld om de Tour eens “bij nacht” te beleven.

Ghost Johannes
Rond kwart voor twee verzamelden de deelnemers zich bij de stamtafel van de Asser Historische Vereniging. Gids Johannes, of beter gezegd Ghost Johannes, heette iedereen welkom en vroeg de aanwezigen hem te volgen. Gekleed in een lange zwarte jas, een hoed én een lantaarn ging hij de mensen voor. Met grote stappen, haast zwevend, begaf hij zich naar de eerste historische plek van de wandeling; warenhuis Vanderveen zélf. Het warenhuis bestaat 120 jaar en herbergt uiteraard prachtige verhalen. Logisch dat dit warenhuis een onderdeel is van de Ghost Tour.

Zo rap als de Ghost vertelde, zo rap vertrok hij ook weer naar de volgende locatie. Af en toe verdween hij bijna uit het zicht om daarna weer op te duiken bij een oversteekpunt langs de weg. Typisch een geest, zo zie je hem en zo is hij weer verdwenen. Als een schim begaf hij zich door de binnenstad, gevolgd door de deelnemers. Omstanders keken verwonderd om en bleven af en toe staan om even mee te luisteren.

Na ruim een uur keerde het gezelschap weer terug bij warenhuis Vanderveen. Onder de indruk van de vele verhalen praatte men na over de Tour. Sommige mensen wilden meteen een Ghost Tour in de nachtelijke uren boeken, anderen keken verdwaasd voor zich uit en je zag ze denken “Zou het allemaal echt gebeurd zijn ?”. De verhalen werden in ieder geval met overgave verteld door Johannes. Ze werden zó vol overtuiging gebracht dat je wel móest geloven dat er in Assen vreselijke dingen zijn gebeurd.

Tweede editie
Wie deze Ghost Tour by Light heeft gemist kan op woensdag 16 augustus aansluiten voor de tweede editie van deze bijzondere Tour overdag. Men verzamelt wederom om 13:45 uur bij de stamtafel van de Asser Historische Vereniging (bij de roltrappen/lift) in het warenhuis. Deelname aan de Ghost Tour bij Light is gratis.

Over de inhoud van de Tour, de verhalen op zich, verklappen wij uiteraard niets. Het vertellen van deze verhalen is aan de Ghost zelf. Pas dan zult u het echt beleven !

Meer informatie
Ghost Tours Assen is te volgen op Facebook en vanaf 1 oktober ook weer via de reguliere website Ghosttours.nl . Via de website kunt u zich gratis abonneren op de nieuwsbrief en blijft u op de hoogte van de start van de wintertours.