Giacomo Agostini hoofdrol tijdens Moto City Race Assen

DELEN

Giacomo Agostini hoofdrol tijdens Moto City Race Assen

Liefhebbers van de motoren konden vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur motorsport ervaren in de breedste zin van het woord. Het programma bood veel variatie en toeschouwers kregen onder anderen demo’s te zien van Electric motorcycles, Race Kids, Yamaha R125 cup en Moriwaki’s , Dakar motoren, Freestyle Motor Stunts, Supermotards en motoren van de Ducati Club Nederland.

Speciale gast was 15-voudige wereldkampioen Giacomo Agostini . De 72-jarige Italiaanse motorcoureur reed samen met de Historische Motor Vereniging een aantal ronden over het geïmproviseerde stratencircuit in het centrum van Assen waar aansluitend de ‘TT Night Ride’ op vrijdagavond zal worden verreden.

Kaarten

De organisatie van de TT Speedweek in Assen had voor de vrijdag de paddock en tribunekaarten in prijs verlaagd. Waar toeschouwers afgelopen zondag nog € 60,- moesten betalen voor een paddock bezoek en € 27,50 voor een zitplaats op de tribune, konden de kaarten nu gekocht worden voor een ‘prikkie’. Een kaart voor toegang tot de tribune en na afloop van het evenement toegang tot de paddock € 15,00 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar. Paddockkaarten zijn verlaagd naar € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot 12 jaar. Een opmerkelijk verschil waar één van de bezoekers opmerkte “Veel bezoekers van afgelopen zondag zullen zich achter het oor hebben gekrapt, toen moest er diep in de portemonnee worden gedoken voor een minder goed programma en zonder Agostini”.