Girlsday 2015 ‘Techniekles op provinciehuis Assen’

DELEN

ASSEN – Donderdag 23 april aanstaande wordt voor de derde maal Girlsday georganiseerd, een initiatief van VHTO. Dit landelijke expertisebureau heeft als doel om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.

“ Girlsday biedt ons als provincie de mogelijkheid om meisjes te laten zien dat bij de overheid ook behoefte is aan medewerkers met een technische achtergrond” Ard van der Tuuk

Naast de provincie Drenthe openen meer dan 300 bedrijven en organisaties hun deuren deze dag voor circa 8.500 meisjes. Twintig meisjes van het Nassaucollege uit Assen volgen een workshop 3D printen in het provinciehuis verzorgd door 3Dkanjers.

‘Samen met de overheid, onderwijs en bedrijfsleven slaan we de handen ineen om meer meisjes te interesseren voor een toekomst in bèta/techniek in de regio. Er is nu al een tekort aan goed opgeleide technici op de arbeidsmarkt. Dat tekort gaat alleen maar groter worden. Girlsday biedt ons als provincie de mogelijkheid om meisjes te laten zien dat bij de overheid ook behoefte is aan medewerkers met een technische achtergrond,’ aldus economie-gedeputeerde Ard van der Tuuk.

Tijdens de Girlsday krijgen de meisjes workshops aangeboden; het maken van een ontwerp en vervolgens vanuit dat ontwerp werken met een 3D-printer. Uit de praktijk blijkt dat het werken met een 3D-Printer en de daarbij behorende 3D software het creatief denkvermogen en technisch inzicht van scholieren vergroot. De jongeren leren op een leuke manier de verschillende aspecten van techniek waarvan in de toekomst steeds meer gebruik zal worden gemaakt.