Girlsday 2016 bij de provincie Drenthe

DELEN
ASSEN – Op donderdag 14 april opende de provincie Drenthe wederom haar deuren voor een klas meisjes van het Dr. Nassau College uit Assen tijdens Girls Day.

Girls Day is een jaarlijks evenement waarbij landelijk honderden bedrijven en organisaties duizenden meisjes kennis laten maken met techniek. De provincie bood een uitgebreid kijkje in de technische keuken van de provincie, om hiermee de meisjes te enthousiasmeren voor een carrière in de techniek.

De meisjes werden getrakteerd op een vol programma. Zo maakten de meisjes kennis met de techniek achter de provinciale gladheidsbestrijding, op het nieuwe Steunpunt Kloosterveen. Daarnaast kreeg de klas een rondleiding langs de “warmte koude opslag” installatie en andere duurzame technieken die worden toegepast in het provinciehuis. En gingen ze zelf aan de slag in een workshop 3D printen.

Gedeputeerde Henk Brink opende de dag: “We hebben jullie en andere meiden hard nodig in Drenthe. Er is een sterke behoefte aan goed opgeleide technici, zowel nu als in de komende jaren. Ook diversiteit op de werkvloer is een belangrijk goed. Als overheid, onderwijs en bedrijfsleven zetten we hier gezamenlijk op in, onder andere in het Techniekpact Noord. Door mee te doen aan Girls Day willen we jullie kennis laten maken met de wereld van techniek en de goede carrièremogelijkheden die daar bij horen. Ik wens jullie een heel leuke en leerzame vandaag!”


2Divorce Assen


Bowlen in Assen