Aandacht voor jeugd en goede doelen tijdens de Gamma Racing Day

DELEN

ASSEN – De jeugd speelt een belangrijke rol op Gamma’s gratis racedag. De laagdrempeligheid maakt dat gezinnen met kinderen massaal naar het TT Circuit afreizen voor een gratis dagje uit met grote namen uit de racerij.

En dat vertaalt zich in het actieve bijprogramma gestoeld op deelname en vermaak, zowel voor gezonde kinderen als kinderen met een ziekte of een beperking. Voor enkele kinderen gaat het evenement, dankzij stichtingen als ‘Happy Smile’ en ‘Groot Hart’ nog een stapje verder. TV-presentator Rob Kamphues laat geen kans onbenut om voor ‘Groot Hart’ in actie te komen en schakelt waar mogelijk mede BN-ers in, zoals Bridget Maasland.

Stichting Happy Smile geeft gezinnen met een ernstig ziek kind of kind met een ernstige beperking tijdens de Gamma Racing Day een unieke kijk achter de schermen en laat de kinderen motor- en autosport beleven. De VIP gasten van ‘Happy Smile’ worden tevens getrakteerd op diverse ‘meet & greets’ met bekend coureurs.

Beide stichtingen bezorgen kinderen met een ernstige ziekte of beperking een welkome afwisseling door ze met het gezin nauw te betrekken bij de racesport en ze te trakteren op een rondje over het circuit.

Verkoop programmaboeken door Lions Club Assen

Lions Club Assen verzorgt ook dit jaar weer de verkoop van programmaboeken op het circuitterrein. De leden doen dit voor een goed doel. Van elk verkocht programma gaat 1 Euro naar de Stichting Vakantiebank. Deze organisatie zorgt ervoor dat mensen die het zelf niet kunnen betalen tóch op vakantie kunnen.