Golden Earring ‘Frontman’ Barry Hay in De Nieuwe Kolk

DELEN

ASSEN – Tijdens het Internationaal Film Festival Assen in De Nieuwe Kolk te Assen was zaterdagmiddag, na afloop van de documentaire ‘Kissing a Dream’, Golden Earring ‘frontman’ Barry Hay te gast in de foyer van de Asser bioscoop. Filmmaakster en presentatrice Hadassah de Boer ging samen met Hay en het publiek in gesprek over de documentaire.

Hadassah de Boer volgde in haar regiedebuut (2011) de zanger van Nederlands bekendste rockband Golden Earring die opzoek gaat naar zijn roots in India alwaar hij op 16 augustus 1948 geboren werd in Faizabad. Het leverde een intiem portret op van een man die al ruim veertig jaar schuil gaat achter het imago van sex, drugs en rock ‘n roll.

Barry Hay vertelde zaterdagmiddag in De Nieuwe Kolk dat hij het filmen van de documentaire destijds vreselijk vond: ,, Mijn vrouw heeft me destijds overgehaald om aan de documentaire mee te werken. Toen ze zei dat Hadassah deze ging maken, heb ik ‘oke’ gezegd en was de kogel door de kerk. Ik vond het helemaal niet leuk om te doen. Een cameraploeg die je de hele dag volgt. Ze draaide ook een scene dat ik op Curaçao mijn dochtertje naar school breng. Dat is een half uurtje rijden en normaal is dat een hele plezierige en geanimeerde rit, waarbij we samen zingen en lachen. Toen de cameraploeg mee reed, was het gewoon een half uur stil, maar het is uiteindelijk een hele mooie documentaire geworden”.

Speciaal voor de film schreef Barry Hay de titelsong ‘Kissing a Dream’, gecomponeerd door Golden Earring gitarist George Kooymans. De Golden Earring treed vanavond op in De Nieuwe Kolk, tijdens het Boekengala15. Het optreden is inmiddels uitverkocht!

Foto: Barry Hay en Hadassah de Boer