Google waardeert ook in Assen websites af

DELEN

ASSEN – Zoekmachine Google voert vandaag een belangrijke wijziging door in het zogeheten algoritme van de zoekmachine. Websites die niet goed werken op mobiele telefoons en tablets verschijnen als je zoekt met bijvoorbeeld je mobiele telefoon dan minder prominent in de zoekresultaten.

Webbeheerders hebben van Google ruim twee maanden de tijd gehad om websites aan te passen op de criteria die Google vanaf vandaag laat ingaan. Zo moeten de websites voorzien zijn van een goed leesbaar lettertype, moeten links veel ruimte laten om op te klikken. Indien er te weinig ruimte zit tussen links, is dit niet het geval, dat is het lastig voor mobiele gebruikers om met de vinger de juiste hyperlink aan te klikken. De breedte van de website is ook van groot belang in de nieuwe update van Google. Als de site te breed is en men moet hiervoor horizontaal ‘scrollen’ levert dit vanaf vandaag ook een slechtere vindbaarheid op.

Voor veel websites in Assen, en die op Assen en omgeving gericht zijn, zal de aanpassing van Google merkbaar zijn in het zoekresultaat van de zoekmachine. Mobielonvriendelijke website die vanaf vandaag afgewaardeerd worden zijn onder anderen de website VVV Assen, Drenthe.nl, RTV Drenthe, DvhN.nl, Asserjournaal.nl, Provincie.Drenthe.nl en Drentsmuseum.nl

Wilt u uw eigen website online testen of deze door aan de mobiel vriendelijkheids criteria van Google voldoet? Klik hier!