Graf oud-rector Asser gymnasium krijgt naamplaat

Leerlingen Dr. Nassau College Quintus onthullen de naamplaat van oud-rector op de Noorderbegraafplaats

DELEN

ASSEN – Zolang je naam genoemd wordt ben je niet vergeten. Onder dit motto zijn een paar leerlingen van Quintus aan de slag gegaan stellen om met succes geld in te zamelen (€ 600,-) voor een naamplaat voor het graf van Professor Dr. Rijnhard Jacobus Lambrechts (1826 – 1914), vanaf 1866 de rector van het Asser gymnasium.

Woensdagmiddag werd de naamplaat door leerlingen van het Dr. Nassau College Quintus onthuld op de Noorderbegraafplaats. Tevens werd een bloemstuk gelegd ter nagedachtenis van deze bijzondere rector.

‘De stichting Noorderbegraafplaats benaderde ons met de vraag om een bijdrage te leveren aan de restauratie van deze beroemde Assenaar’, vertelt Connie Vanderveen, afdelingsmanager  van de havo 1e fase. ‘Onze locatie Quintus is een samenvoeging van de oude RHBS en het gymnasium. Leerlingen hebben met de informatie van de medewerkers van de stichting Noorderbegraafplaats een expositie gemaakt om geld op te halen voor de naamplaat. De expositie staat op ons bedrijfsbureau en het geld voor de naamplaat is opgehaald’.

Dr. Nassau College (locatie Quintus)

Het Dr. Nassau College locatie Quintus biedt binnen alle lesprogramma’s de mogelijkheid om de buitenwereld binnen te halen. Bij de talentrichtingen ondernemen, technasium, sport en cultuur is het een vast onderdeel van het programma, bij de andere vakken biedt de school waar mogelijk de faciliteiten aan.