Gratis met je eigen vaartuig naar het Blauwe As Festival

DELEN

Assen – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september vindt het Blauwe As Festival plaats bij de Havenkade in Assen om de opening van de Blauwe As vaarroute te vieren. De organisatie van het festival nodigt bezoekers uit om met een eigen vaartuig langs te komen en de festiviteiten tijdens de avonduren vanaf het water te beleven. Met een eigen vaartuig heb je de beste plek tijdens het optreden van het NNO of de Dance op zaterdag!

Eigen sloep of bootje
Het meenemen van je eigen vaartuig is gratis. Sloepen, bootjes, waterfietsen en kano’s, alles is meer dan welkom. Aanmelden is wel verplicht. Het vaartuig mag maximaal 1,50 meter hoog (gemeten vanaf de waterspiegel) en 12,50 meter lang zijn. Bezoekers die het festival in de avonduren (vanaf 18.00 uur) met hun eigen vaartuig willen bezoeken, kunnen zich tot en met donderdag 14 september aanmelden via www.blauweasfestival.nl.

Programma Blauwe As Festival
Op vrijdagavond kan iedereen genieten van het muziekspektakel Symphony in Blue. Het Noord Nederlands Orkest speelt samen met de Drentse artiesten Mooi Wark, Tangarine, Alides Hidding, Bert Heerink & Jan Akkerman, King of the world en Hangover Paradise. Ook speelt DJ Wessel, finalist van Popsport Drenthe, een nummer met het NNO.

Op zaterdag is er de hele dag vermaak in het water en op de wal. Bezoekers kunnen kennismaken met diverse watersporten waaronder zeilen, kanoën, SUP, kanopolo en roeien. Scoutinggroep Zwervers Assen verzorgt activiteiten voor kinderen. Daarnaast zijn er de hele dag activiteiten voor diverse leeftijden.

Op de Havenkade wordt een vrijetijdsboulevard georganiseerd en krijgen sportverenigingen uit Assen de gelegenheid zich te presenteren en te promoten. Doorlopend zijn er optredens van lokale en regionale bands, DJ’s en shantykoren op het horecaterras en op het podium op de vaste wal.

Zaterdagavond is er eerst een optreden op het drijvende podium door het Schotse XSM (Ex Simple Mind). Lokale DJ’s van het Asser Dance Collectief zorgen ervoor dat de avond dansend wordt afgesloten in combinatie met een lichtshow en danseressen op het drijvende podium. Het wordt een spectaculaire show. Deze avondshow wordt volledig geprojecteerd op de ondernemersfabriek. Het volledige programma wordt volgende week bekend gemaakt.

Alle optredens en activiteiten op vrijdag en zaterdag zijn gratis te bezoeken.

Foto’s: M. Babtist