Gratis ontbijt officiële opening tijdelijk NS Station Assen

DELEN
ASSEN – Maandagmorgen is het tijdelijk NS Station in Asen officieel geopend. Wethouder Harmke Vlieg-Kempe, regiodirecteur NS Ineke van Gent en regiodirecteur ProRail Jan Mulder deelde voor deze gelegenheid een gratis ‘goodiebag’ uit met daarin gadgets en een heus ontbijtje.

Tijdelijk NS Station Assen

Om dit tijdelijke station te verbinden met de perrons, heeft ProRail een voetgangersbrug geplaatst. Deze is uitgerust met liften, zodat de perrons ook tijdens de vernieuwingswerkzaamheden goed bereikbaar blijven.

Vernieuwing Stationsgebied Assen

Het nieuwe station met o.a. een nieuw stationsgebouw, en plein maakt het mogelijk de woonwijk Assen Oost bij het Stationsgebied en het centrum te betrekken. Ook kunnen we de toegang tot het station en de verbinding met bus en fiets verbeteren. Het autoverkeer kan makkelijker doorstromen.

Een groot plein aan het station leidt voetgangers naar het centrum van de stad. Doorgaand rijverkeer wordt via een tunnel onder het plein geleid. Hierdoor ontstaat een scheiding van doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer en wordt het fraaie Erfgoedkwartier met de Brink en de groene singels beter bereikbaar.

Omliggende winkels en horeca in het centrum worden nog toegankelijker. Verder komt er een perrontunnel met liften aan oost- en westzijde die leidt tot een betere verbinding tussen Assen-Oost en de binnenstad. In het project Stationsgebied werken we nauw samen met NS en ProRail.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen