Gratis stadswandeling Assen en rondleiding Drents Museum

DELEN

ASSEN – Zaterdag 12 september is het Open Monumentendag met als thema Kunst en ambacht. In Assen staat de kunststroming jugendstil centraal, die eind 19de eeuw tot bloei kwam. Het Drents Museum biedt deze dag gratis instaprondleidingen aan waarbij je langs fraaie staaltjes kunst uit de tijd van jugendstil komt.

De start is bij de groepsentree van het museum. Vooraf aanmelden is niet nodig. Tip: combineer de rondleiding met een gratis jugendstil stadswandeling door Assen.

Gratis rondleiding Drents Museum

Tijdens de gratis rondleidingen kom je langs de hoogtepunten van de collectie
Kunst 1885 – 1935. Daarnaast bezoek je de bijzondere Statenzaal en Balzaal. De rondleidingen beginnen om 12.30, 13.00, 14.00, 15.30 en 16.00 uur en duren circa 25 minuten. Deelnemers kunnen zich melden bij de groepsentree, Brink 3. De gratis entree geldt alleen voor deelnemers en is geldig tijdens de rondleiding.

Gratis jugendstil stadswandeling en rondleiding Drents Museum

Je kunt ook deelnemen aan een gratis jugendstil stadswandeling. Onder leiding van een stadsgids kom je langs de mooiste voorbeelden van jugendstil-architectuur. Wil je de tocht combineren met de rondleiding in het museum? Kies dan voor de ‘rode wandeling’. Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief museumbezoek. Een routekaartje en beschrijvingen van de wandeling zijn verkrijgbaar bij de VVV, het Drents Archief en de Jozefkerk voor € 1,- per stuk. De toer start op het Koopmansplein om 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur.

Foto: Jolanda Schachtschabel – Persfoto Drents Museum.