Gratis toegankelijk motorsportevenement op de TT Junior Track

DELEN

ASSEN – Op 28 en 29 maart 2015 laten ruim 90 coureurs tussen de 10 en de 64 jaar in diverse klassen van scooters, brommers en motoren spectaculaire wedstrijden zien in de strijd om het Nederlands Kampioenschap.

De races zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de SOBW dat op 28 en 29 maart van start gaat. De wedstrijden zijn voor het publiek gratis toegankelijk op de TT Junior Track in Assen, gelegen naast het grote TT Circuit aan De Haar in Assen.

Regionale rijders

Het aantal rijders uit Assen is goed vertegenwoordigd. In de Sportklasse rijdt Olando Heijkoop. In de Yamaha R125 Cup rijden Assenaren Thorben Scheper en Jaro Hoekstra en het Molenaar NSF 100 Championship heeft Dion Otten in de gelederen. Daarnaast zijn er nog enkele regionale rijders waaronder Michel Elhorst uit Veenoord en Jurgen Kramer uit Erm. Deze coureurs laten graag voor eigen publiek zien wat zij in huis hebben en zullen daarom extra gemotiveerd zijn om in Assen punten te pakken.

Verschillende klassen

Het SOBW-motorsportseizoen telt zo’n 14 wedstrijden en deze worden op verschillende circuits in Nederland verreden. In elke klasse wordt aan het eind van het seizoen een Nederlands Kampioen gehuldigd. De diverse wedstrijdklassen zijn samengesteld op basis van de verschillende soorten brommers en racers, de ervaring van de rijder en de toegestane mate van tuning. Door de grote verscheidenheid aan klassen biedt de SOBW, de organisator van deze wedstrijden, een laagdrempelige manier van betaalbaar racen voor iedereen aan.

Zo zijn er opstapklassen voor de jeugd via het Molenaar NSF100 Championship en de Yamaha R125 Cup – Powered by GAMMA. Scooterliefhebbers rijden in 3 klassen: de Malossi Cup is een specifieke opstapklasse voor de beginners, de Topscooterklasse biedt de gevorderde rijders een hoog competitief niveau en de speciale Zon- en Feestdagen Cup is voor de scooterrijders die nog extra willen racen op deze dagen. In 2015 wordt er tevens een Malossi 4-takt scooter ingezet om te gaan testen voor een nieuwe standaard scooterklasse die bij voldoende belangstelling in 2016 van start zal gaan.

In de sportklasse komen lucht- en watergekoelde brommers van 50 cc aan bod. De Formule klasse is er voor de gevorderden en liefhebbers van het echte sleutelwerk komen aan hun trekken in de Expi klasse, de hoofdklasse van de SOBW.

Tijdstip

Op zaterdag 28 maart wordt er de hele dag getraind. Op zondag 29 maart worden in de ochtend in alle klassen de vrije trainingen en kwalificatietrainingen afgewerkt. ’s Middags worden de wedstrijden in 2 manches gereden. De dagen beginnen rond 10.00 uur en zijn rond 17.00 uur afgelopen.

Iedereen kan racen bij de SOBW

De SOBW zorgt voor een mooi pallet aan motorracecompetities in diverse klassen. Dankzij een laagdrempelige, betaalbare formule kan iedereen vanaf 10 jaar meedoen. De circuits worden aan

strenge veiligheidseisen onderworpen en de machines en kleding van de coureurs worden voorafgaand aan elke wedstrijd technisch gekeurd. De KNMV verzorgt de verzekeringen. Aan het begin van het wedstrijdseizoen worden nieuwe rijders goed geïnformeerd over het racen bij de SOBW en wordt er een theorie-examen afgenomen.

Kalender 2015

28 maart Assen (TT Junior Track – training)
29 maart Assen (TT Junior Track)
6 april Brakel (Wielerbaan)
18 april Emmen (Circuit Pottendijk)
2 mei Berghem (Circuit Park Berghem)
17 mei Eindhoven (Circuit de Landsard)
25 mei Staphorst (de Tippe)
6 juni Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)
7 juni Spa – Francorchamps (Karting Spa/Sokafran)
20 juni Blokzijl (Kanaalweg)
1 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
2 augustus Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
29 augustus Berghem (Circuit Park Berghem)
12 september Eindhoven (circuit de Landsard)
26 september Zwolle (Wijthmenerplas)