Gratis toegankelijk motorsportevenement op de TT Junior Track in Assen

DELEN

Assen – Op zaterdag 1 en zondag 2 april laten zo’n 90 coureurs tussen de 10 en 50 jaar in diverse klassen van motoren, scooters en brommers spectaculaire trainingen en wedstrijden zien in de strijd om het Nederlands Kampioenschap. De races zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de SOBW. De wedstrijden zijn voor het publiek gratis toegankelijk.

Verschillende klassen
Het SOBW-motorsportseizoen telt 11 wedstrijden en deze worden op verschillende circuits in Nederland verreden. In elke klasse wordt aan het eind van het seizoen een Nederlands Kampioen gehuldigd. De diverse wedstrijdklassen zijn samengesteld op basis van de verschillende soorten machines, de ervaring van de rijder en de toegestane mate van tuning. Door de grote verscheidenheid aan klassen biedt de SOBW, de organisator van deze wedstrijden, een laagdrempelige manier van betaalbaar racen voor iedereen aan.

Zo zijn er opstapklassen voor de jeugd via het Molenaar NSF100 Championship en de GAMMA Yamaha R125 Cup. Scooterliefhebbers rijden in 3 klassen: de Malossi ScooterMatic Replica Cup is een specifieke opstapklasse voor de beginners, de Topscooterklasse biedt de gevorderde rijders een hoog competitief niveau en de SuperScooter 4Stroke is een nieuwe klasse met 4-takt scooters.

Het “Supermotard op asfalt” kampioenschap biedt supermotard rijders die niet graag in het zand rijden een kampioenschap welke alleen op asfalt wordt verreden. Puch rijders komen aan hun trekken in de speciale Puch klasse voor 50 en 70 cc machines. Deze kampioenschappen rijden niet op alle circuits: kijk voor een actueel overzicht op sobw.nl.

Sport-, Expi- en NSF-Open coureurs rijden gecombineerd in 1 groep. In de sportklasse komen lucht- en watergekoelde 50cc brommers aan bod terwijl in de snellere Expi klasse meer vrijheden zijn toegestaan. De NSF-Open klasse biedt een apart kampioenschap voor NSF100 coureurs die niet mee doen aan het Molenaar NSF100 Championship.

Regionale rijders
In het Molenaar NSF 100 Championship komen Daniël Tappel uit Stadskanaal en Twan Smits uit Steenwijk in actie. Deze coureurs laten graag voor eigen publiek zien wat zij in huis hebben.

Tijdstip
Op zaterdag 1 april worden er de hele dag trainingen verreden. Op zondag 2 april in de ochtend worden in alle klassen vrije trainingen en kwalificatietrainingen afgewerkt. ’s Middags worden de wedstrijden in 2 manches gereden, behalve voor het Molenaar NSF100 Championship. Zij starten het seizoen traditioneel met een volledig trainingsweekend. De dag begint rond 10.00 uur en zal rond 17.00 uur afgelopen zijn.

#7 Justin Fokkert

Adres:
TT Junior Track
De Haar 9
9405 TE Assen

Iedereen kan racen bij de SOBW
De SOBW zorgt voor een mooi pallet aan motorracecompetities in diverse klassen. Dankzij een laagdrempelige, betaalbare formule kan iedereen vanaf 10 jaar meedoen. De circuits worden aan
strenge veiligheidseisen onderworpen en de machines en kleding van de coureurs worden voorafgaand aan elke wedstrijd technisch gekeurd. De KNMV verzorgt de verzekeringen. Aan het begin van het wedstrijdseizoen worden nieuwe rijders goed geïnformeerd over het racen bij de SOBW en wordt er een theorie-examen afgenomen.

Kalender 2017:
2 april: Assen (TT Junior Track)
22 april: Berghem (circuit Park Berghem)
6 mei: Assen (TT Junior Track)
20 en 21 mei: Francorchamps (BE)
5 juni: Staphorst (de Tippe)
1 juli: Veldhoven (circuit de Landsard)
5 en 6 augustus: Assen (TT Junior Track tijdens GAMMA Racing Day)
9 september: Emmen (circuit Pottendijk)
23 september: Assen (TT Junior Track)

Tekst: M. Grob, PR SOBW
Foto’s: M. Babtist