Groen vinkje stomazorg Wilhelmina Ziekenhuis Assen

DELEN
Groen vinkje stomazorg Wilhelmina Ziekenhuis Assen

ASSEN – Deze maand heeft het WZA van de Nederlandse Stomavereniging het groene vinkje voor goede stomazorg ontvangen. De vereniging heeft samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen dertien basisnormen voor goede stomazorg ontwikkeld.

Het WZA voldoet aan al deze normen en verdient daarom in de Stoma Zorgwijzer groene vinkjes voor zowel colo-/ileostomazorg (ontlasting) als urinestomazorg.

Bij het toekennen van de vinkjes kijkt de Nederlandse Stomavereniging onder meer naar de bereikbaarheid en beschikbaarheid van gespecialiseerde artsen en stomaverpleegkundigen, de informatievoorziening aan patiënten voor en na de operatie, en de registratie van eventuele complicaties. Ook aan het oefenen met stomamaterialen en de nazorg wordt veel belang gehecht.

Stomawijzer

Met de Stomawijzer kunnen patiënten op eenvoudige wijze betrouwbare informatie over de stomazorg in hun ziekenhuis bekijken. Patiënten kunnen op deze manier Nederlandse ziekenhuizen met elkaar vergelijken. Meer informatie over de stomawijzer is te vinden op: www.stomazorgwijzer.nl.