Groep gewelddadige jongeren aangehouden Bonte Wever Assen

DELEN

Groep gewelddadige jongeren aangehouden Bonte Wever Assen

Donderdagmiddag heeft de politie Assen 11 jongeren aan gehouden wegens openlijke geweldpleging bij zwembad De Bonte Wever in Assen. Volgens een woordvoerder van de politie zouden de jongeren, in de leeftijd variërende van 13 tot 18 jaar, de hele middag al overlast hebben veroorzaakt. Ze pleegden vernielingen, vielen overige bezoekers lastig en mishandelden een badgast.

De aangehouden jongeren maken deel uit van de overlastgevende groep die al geruime tijd in de wijk Pittelo vernielingen aanrichtten en mensen in de desbetreffende wijk intimideren. Vorige maand besloot de gemeente Assen in samenspraak met de politie een samenscholingsverbod in te stellen en extra politie in de wijk te laten surveilleren om de overlast tegen te gaan.

De maatregel geldt vooralsnog en is voor drie maanden ingesteld. Het is een aanvulling op reeds genomen maatregelen om de overlast door de jongeren in de wijk Pittelo te beteugelen. Het samenscholingsverbod geeft de politie extra mogelijkheden tot handhaving en een effectieve aanpak van de overlast.