Groep mannen uit Assen fietst sponsortocht rond Nederland

De Cycle for Hope finish is de afsluiter van de open dag bij Stichting De Hoop

DELEN
ASSEN – Van 23 tot 25 juni fietst ‘Team PK’ uit Assen het Rondje Nederland van  Cycle for Hope. De fietsers rijden in estafette 1.200 kilometer rond Nederland in slechts 48 uur. De opbrengst van de sponsortocht gaat naar Stichting De Hoop. Deze stichting helpt bij verslaving en psychische problemen, op locaties in heel Nederland.

Teamlid Rik Bakker uit Assen gaat het avontuur aan voor een ander. “De Hoop zet zich dagelijks in voor mensen die te kampen hebben met een strijd tegen verslaving, in welke vorm dan ook. De ‘strijd’ die ik op de fiets ga leveren is natuurlijk niks vergeleken met die van hen. Wij willen als team een krachtige prestatie neerzetten om deze mensen aan te moedigen en een zetje in de rug te geven.”

Afzien Het afzien op de fiets staat symbool voor het proces dat cliënten van Stichting De Hoop doormaken in hun strijd voor een nieuw leven. Ook dat lukt alleen met hulp van anderen. Teamlid Jozua Blauw: “Samen met het team streven we ernaar om deze uitdaging tot een goed einde te brengen en om karakter te tonen. Door elkaar te motiveren en er doorheen te helpen als het even moeilijk gaat.”

Finish tijdens open dag Wie de fietsers wil ontmoeten, is zaterdag 25 juni van harte welkom op de finish in Dordrecht. De Cycle for Hope finish is de afsluiter van de open dag bij Stichting De Hoop. Teams komen binnen vanaf 16:00 uur.

Sponsortocht door Nederland

Cycle for Hope Tijdens hun tocht zijn de teams live te volgen via www.cycleforhope.nl/live. Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Op 25 juni is ook de Toertocht, met afstanden van 40 tot 200 kilometer in omgeving Dordrecht.

Inschrijven is nog steeds mogelijk. Ook de inschrijving van de MTB-Marathon op 11 en 12 november is sinds kort geopend.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen