Groot internationaal zitvolleybal toernooi Assen

DELEN

ASSEN – The Dutch Tournament. Onder die naam wordt er een heel groot internationaal zitvolleybal toernooi gehouden in de Stadsbroekhal in Assen. Er nemen teams deel uit Brazilië, Rusland, Oekraïne, Duitsland, Egypte, Engeland, Kazachstan, Azerbeidjan en natuurlijk Nederland.  In totaal worden er 27 heren wedstrijden en 13 dames wedstrijden gespeeld.

Het zijn allemaal teams die bij de  wereldtop behoren, zowel bij de heren als bij de dames. Daardoor zullen er vast en zeker veel mooie wedstrijden te zien zijn. Het toernooi vind plaats op 3, 4 en 5 juli.  3 juli vanaf 17.00 uur en 4 en 5 juli vanaf 09.00 uur.

Op 1 en 2 juli zijn er om 15.30 uur en 19.30 uur al wedstrijden. Het Nederlands herenteam zal dan 4 keer spelen tegen verschillende tegenstanders. Op 1 juli twee keer tegen Brazilië en op 2 juli ‘s middags tegen Kazachstan en ‘s avonds tegen het Russische team.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de teams aan te komen moedigen. Zelfs voor  mensen die de sport niet kennen is het een geweldige kans om de wereldtop te zien spelen en eigen land en te zien hoe dynamisch zitvolleybal is. En als u dan na het kijken naar de wedstrijden denkt, dit wil ik ook wel eens proberen. Nu, dat is geen probleem. Wist u namelijk dat SC Bartje uit Assen zijn eigen zitvolleybalteam heeft? Een team dat vaak landskampioen is geweest?  En heel lang heeft meegespeeld in de ere-divisie in ons land? U bent bij hun van harte welkom!