Groots onthaal voor Sinterklaas in Assen

DELEN

Zaterdagmiddag is Sinterklaas groots onthaald in Assen.  Met 400 Zwarte Pieten en een prachtige optocht van muziekkorpsen, stripfiguren, praalwagens en wonderlijke voertuigen een waar feest voor jong en oud aan De Vaart in Assen.

Begeleid door diverse schepen voer Pakjesboot 12 van de Goedheiligman naar de Kop van de Vaart, daar werd de Sint ontvangen en welkom geheten door honderden belangstellenden, ouders, kinderen en waarnemend burgemeester Carry Abbenhues.

Na het ontvangst vertrok de lange optocht van praalwagens richting de binnenstad van Assen. Na een ruime ‘ronde’ door het centrum arriveerde Sinterklaas met zijn gevolg op het Koopmansplein voor een spetterende afsluiting.

Verrassing voor Sinterklaas in Assen

Vanaf vandaag mogen de kinderen in Nederland hun schoen zetten, maar wat is er nu leuker dan dat Sinterklaas zelf ook een cadeau krijgt. De Asser ondernemers hebben dan ook een speciaal cadeau voor Sinterklaas bedacht. Deze wordt hem vanmiddag om 16.30 uur op de Kop van de Vaart aangeboden en iedereen is hierbij van harte welkom !