Haan Job op mysterieuze wijze verdwenen

DELEN
ASSEN – Aan de Wolvenlaan in de wijk Kloosterveen heeft een gezin al enige tijd een schare kippen met een haan. Het gezin krijgt uit de buurt louter positieve reacties. Het gekraai van Job doet hen herinneren aan vroeger.

Job de haan is afgelopen weekend spoorloos verdwenen. Vreemd, want Job zou volgens de eigenaar nooit zijn ‘dames’ alleen laten. Het vermoeden bestaat dat Job bewust is ontvreemd vanuit de tuin van de familie.

“Zondag morgen aanschouwde ik hoe mijn toompje kippen tevreden door de tuin scharrelden. Toch had ik het idee dat er iets niet klopte. Inderdaad de haan was weg. Job die als kuikentje bij ons is geboren, en liefdevol door mijn dochter van acht is opgevoed en hand tam gemaakt, was in geen velden of wegen te bekennen. Dit is heel apart daar haan Job zijn dames nooit alleen laat.

Ook konden wij geen sporen ontdekken dat de haan was gepakt door een roofvogel of kat. Het vermoeden bestaat daarom dat de haan bewust is weg genomen! Nu hoor ik mensen zeggen een haan in een woonwijk is ‘not done’. Als ik dan de positieve reacties hoor van buren dat onze kraaiende haan hen doet herinneren aan vroeger…

Wij hebben altijd gezegd dat als mensen aangeven last te hebben van zijn gekraai wij een goed ander huis voor hem zouden zoeken. Dat eerste is helaas niet gebeurd. waardoor wij het tweede niet hebben kunnen uitvoeren.

Ik hoop dat de held(en) die dit gedaan hebben zich realiseren welk verdriet zij mijn dochter hebben aangedaan. Daarnaast overweeg ik aangifte te doen bij de politie vanwege het feit dat iemand zonder mijn toestemming mijn woonerf heeft betreden en mijn eigendom heeft weggenomen. Je blijft gewoon van andermans spullen af. Deze normen en waarden leer ik ook mijn kinderen”.

UPDATE Verdwijning Job de Haan

“Ons vermoeden was onjuist. Job is niet bewust meegenomen, maar heeft zaterdag besloten de buurt maar eens te verkennen. Wat job tot de beslissing heeft doen besluiten blijft een groot raadsel. Hij kan niet zonder zijn dames.

Na jullie bericht op internet ben ik benaderd door de buurman. Hij vertelde ons dat zaterdag Job in zijn tuin liep. Er is geprobeerd hem te pakken maar helaas. De haan heeft toen besloten de weg over te lopen. Daar is getracht hem te lokken met mais en brood maar ook dit heeft geen succes gehad. Uiteindelijk is hij de bosjes ingelopen en sindsdien heeft niemand hem meer gezien of gehoord. Hieruit blijkt toch weer dat de haan geliefd was in de buurt.

Verdrietig dat de haan nog steeds weg is. Tegelijkertijd opgelucht dat hij niet is weggenomen. Wie weet waar Job is laat het weten”, aldus het baasje van Job.

Heeft u meer informatie of tips? Weet u waar Job is? Mail dan met de redactie van Nieuws in Assen.


2Divorce Assen


Bowlen in Assen