Halve auto Mooi Verhaal verhuist naar Art Quake

DELEN

Assen – Zaterdagmiddag was PopUp-winkel Mooi Verhaal voor het laatst open en daarom mocht een deel van de inventaris van eigenaar wisselen. Zo ook de halve auto die deze editie in de winkel stond, waarin je even kon plaatsnemen of op de foto kon.

Art Quake
De halve auto blijft in winkelcentrum ‘t Forum en gaat naar lijstenmakerij en cadeaushop Art Quake. Eigenaresse Yvonne Klaassens gaat de halve auto ‘pimpen’, net zoals zij deed met de stadspiano. Niet alleen de buitenkant krijgt een uniek uiterlijk, ook voor de binnenkant heeft Klaassens volop ideeën.

Stadspredikant Bert Altena had de halve auto aangeschaft voor de inrichting van deze editie van PopUp-winkel Mooi Verhaal en is blij dat het object weer een mooie bestemming krijgt bij ‘buurvrouw’ Yvonne Klaassens. De gepimpte halve auto is binnenkort bij Art Quake te bewonderen.

Permanente locatie
Kerkelijke winkel Mooi Verhaal krijgt bij het VVV-kantoor in warenhuis Vanderveen een permanente locatie. Stadspredikant Bert Altena krijgt hierdoor een eigen plekje in het centrum: “We merken dat het aanslaat dat we een plek in de stad hebben waar we present zijn.”

“Ik heb als stadspredikant geen eigen plek”, vertelt Bert Altena, “Op deze manier creëer je ook een plek waar ik op vaste tijden een inloop- of een spreekuur houd en waar het publiek mij makkelijk kan vinden. Ik merk dat ik nu in de popup-winkel vaak aangesproken word. Ik denk dat het goed kan werken.”

Het mes snijdt aan twee kanten, vindt Ronald Obbes, binnenstadmanager en eigenaar van de VVV: “Gezien het succes van de popup-winkel zie je dat er animo voor is. Ik vind het mooi om Mooi Verhaal het hele jaar door een fysieke plek te kunnen bieden. Op deze manier kan ook de VVV de Assenaar breder bedienen. Naast het Bartje-museum en de verkoop van Drentse streekproducten komt daar nu ook Mooi Verhaal bij.”

Ontmoeting, activiteiten en winkel
Mooi Verhaal krijgt de beschikking over een deel van de ruimte van het VVV-kantoor dat wordt ingericht met een zitje. Het wordt een plek om vragen te stellen, in gesprek te gaan met stadspredikant en waar kleine meetings georganiseerd kunnen worden. Ook krijgt Mooi Verhaal de beschikking over een aantal winkelschappen. Altena: “Zo blijven de drie pijlers die we ook met de PopUp-winkel hadden gehandhaafd: Ontmoeting, activiteiten en we zijn ook gewoon een winkel.”

PopUp-winkel
De blijvende locatie betekent niet het einde van het concept van een kerkelijke pop-up winkel dat Altena drie jaar geleden als eerste in Nederland startte. “Dat vind ik veel te leuk om definitief in de ijskast te zetten. De ervaringen zijn positief en dat stimuleert wel om ook daarmee door te gaan, mits het haalbaar is natuurlijk.”