Halve finale van het Superbike IDM op het TT Circuit Assen

DELEN

ASSEN – Van 7 tot en met 9 augustus aanstaande strijkt het Superbike IDM neer op het TT Circuit Assen. In het Nederlandse Motosportmekka dat slechts 50 kilometer van de Duitse grens ligt, worden de laatste wedstrijdpunten verdeeld richting de finaleraces in Hockenheim. De „lokale matadoren“ zoals Danny de Boer en Pepijn Bijsterbosch of het Nederlandse supertalent Walid Soppe, zullen er natuurlijk alles aan doen om op hun thuisaccommodatie voorin te eindigen en hun fans te trakteren op een geweldige show.

De concurrentie is echter hevig en op voorhand is niets te zeggen over de podiumverdeling. Een bijzondere ervaring voor de fans zal bovendien zijn dat op de Paddock kan worden gekampeerd.

De Internationale motorsport hoort volgens de Duitse organisatie nergens meer thuis dan op het Nederlandse TT Circuit. Het is het enige circuit ter wereld waar sinds 1949 onafgebroken een Grand Prix wordt verreden, eerbiedig wordt het TT Circuit Assen dan ook „de Kathedraal van de motorsport“ genoemd. De rijders loven de vloeiende lijnen van het 4.555 lange circuit met de snelle bochten. Op veel plaatsen kan er worden ingehaald en op het laatste stuk richting Start-Finish kan de gashendel volledig open gedraaid worden.

Alle SUPERBIKE*IDM Klassen aan de start

Op het TT Circuit Assen staan alle klassen van het kampioenschap geprogrammeerd, zoals de Superbike, Superstock 1000, Supersport 600, SuperNaked, Moto3 Standard, Moto3 GP en Sidecar. Met uitzondering van de Moto3 is het voor de Superbike*IDM rijders de laatste kans punten te verzamelen richting finaleraces. Als nevenprogramma staat in Assen gepland de Yamaha R6-Dunlop-Cup, ADAC Junior Cup powered by KTM en Suzuki GSX-R 750 Challenge. In totaal staan er maar liefst negen raceklassen op het programma.

Paddock en Pitwalk voor iedereen!

Fans hebben bij het Superbike*IDM vrij toegang tot de paddock waarmee dus de mogelijkheid geboden wordt tot direkt kontakt met teams en rijders. De fans kunnen letterlijk over de schouder van de monteurs meekijken. De Pitwalk op zondagochtend is de ultieme mogelijkheid voor handtekeningensessies en het maken van selfies. Voor de jongste racefans is er een Minibike -en Quadparcours, waar onder deskundige begeleiding zelf gereden kan worden.

Camping direkt aan het TT Circuit Assen

De fans kunnen bij het Superbike*IDM in de directe omgeving van de coureurs overnachten. In het rennerskwartier, op het binnenterrein van het TT Circuit Assen kan namelijk worden gekampeerd. De prijs voor het overnachten is per nacht € 10 per auto/camper. Dit kan vanaf vrijdag 7 augustus en is voor iedereen met een geldig toegangsbewijs mogelijk. Bezoekers die met de motor komen kunnen hun motor GRATS parkeren op de paddock.