Handtekeningenactie voor kunstijsbaan Assen breidt fors uit

DELEN

Assen – De ijshockeysupportersgroep Assen Rams Forever, die onlangs een handtekeningenactie startte voor het behoud van àlle ijssporten in Assen, staat er niet langer alleen voor. Van alle kanten ontvangen de initiatiefnemers steun voor de actie “Kunstijsbaan hoort in Assen”.

IJsspeedwayers in actie
Al vanaf dag twee steekt de Asser ijsspeedwaywereld onder aanvoering van oud coureur Wiebe Vochteloo de handen uit de mouwen en zorgt niet alleen voor extra handjes maar ook voor een fraaie aankleding van de actiestand met ijsspeedwaymotoren en accessoires.

Schaatsvereniging De Scheuvelloper ook actief
Sinds vorige week ondersteunt ook schaatsvereniging “De Scheuvelloper” uit Assen met manschappen de actie. Leden van de Scheuvelloper, waaronder voorzitter Peter Takens, keken hun ogen uit hoeveel mensen spontaan hun handtekening bij de actiestand plaatsen.

Zware kritiek
Veel mensen die hun handtekening zetten uitten daarbij tevens hun ongenoegen over de onbegrijpelijke gang van zaken rondom de ijsbaankwestie. Vooral de Provincie Drenthe krijgt zware kritiek. Ook de gemeente Assen krijgt van veel ondertekenaars onder uit de zak. Men vindt het schandalig dat de Provinciehoofdstad na 45 jaar geen ijsbaan meer heeft. Hierbij wordt tevens een link gelegd naar het binnenhalen van grote bedrijven, dan moet je ook wat te bieden hebben op sportief- en cultureel vlak. Een volwaardige ijsbaan mag dan niet ontbreken is veel gehoorde kritiek.

Uitbreiding activiteiten
De ijshockeysupportersgroep Assen Rams Forever, schaatsvereniging De Scheuvelloper en de Asser IJsspeedwayers hebben besloten voorlopig met de handtekeningenactie door te gaan. De initiatiefnemers gaan tevens nadenken over nieuwe activiteiten ter ondersteuning van de petitie “Kunstijsbaan hoort in Assen”.

Sinds zaterdagmiddag staat de teller op ruim 5000 handtekeningen, dit is inclusief de opbrengst van de onlinepetitie die nog steeds getekend kan worden.

Tekenen kan via onderstaande link:

Kunstijsbaan hoort in Assen