Hans Dorrestijn in Kolkende Taal

DELEN

Tijdens het weekend van Kolkend Assen en ‘preuvenementen’ presenteert Bibliotheek Assen weer een aflevering van Kolkende Taal. Op zondagmiddag, 31 augustus, zullen er wederom bekende gasten bij presentatrice Diana de Groot aan tafel zitten om te praten over de boeken in hun leven.

Een van de gasten is dan tekstschrijver, vertaler, schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn, die op 9 oktober aanstaande ook te zien is in theater De Nieuwe Kolk in Assen met de voorstelling “Eindelijk licht”.

De andere gasten aan tafel zijn Wanda Bommer. Zij is werkzaam als boeker van de band De Dijk. Sinds 2005 publiceerde zij met regelmaat korte verhalen, onder andere in Hollands Maandblad. Haar debuutroman “Boom” verscheen in januari 2008. Daarna verschenen “Engel” en “Panorama West” volgden. Haar nieuwste roman “De bijvangst” verscheen februari 2014.

Just Vink is de oprichter en tevens artistiek leider van Theater te Water. Voorafgaand aan zijn werk als artistiek leider van Theater te Water, was Just als acteur of regisseur onder andere verbonden aan Jeugdtheater Genesius, Tiptop, Barstens, Groningsstraattheater, Stiktog, Maatschap en Muziektheater Mania. Ook deed hij de regie voor Opera della Casa, Bart Stultiens en Bert Visscher.

Daarnaast is hij tijdens de zomertournee de schipper en beheerder van theaterschip de ´Verwondering”. Deze boot vaart door Noord-Nederland en op de verschillende aanlegplaatsen worden voorstellingen gegeven in het ruim van de boot. Eind augustus ligt het schip aan de Vaart in Assen.

En uiteraard ontbreekt ook deze aflevering van Kolkende Taal  oud-Assenaar auteur Marcel Möring niet. Hij verzorgt in het programma weer zijn vaste column, waarin hij altijd een knipoog naar de lokale actualiteit maakt.

Datum: zondag 31 augustus
Tijd: 14.45 – 15.00 uur
Locatie: Studio 1C van Bibliotheek Assen
Voor leden is de prijs € 9,95,- Voor niet leden van de bibliotheek € 14,95,-

De entreeprijs is inclusief een kopje koffie voor aanvang en een consumptie na afloop.

Foto: Hans Dorrestijn