Hans Minnen pakt eerste dubbel in SOBW Topscooterklasse

DELEN

ASSEN – Hans Minnen was afgelopen zondag iedereen te slim af tijdens de eerste racedag in de Topscooterklasse op een natte en koude TT Junior Track in Assen. Waar de kampioen van vorig jaar Jos Koelewijn vooral naar Sarik Roufs keek was het Hans Minnen die er met de volle buit van door ging en voor het eerst in zijn carrière op de hoogste trede van het podium stond.

Vertrekkend van een derde positie op de grid klampt Hans Minnen zich direct vast aan Jos Koelewijn die de kopstart pakt voor pole-zitter Sarik Roufs. Koelewijn weet na enkele ronden een klein gaatje te slaan op zijn achtervolgers Hans Minnen en diens neef Henk Minnen. Sarik Roufs heeft op dat moment al een te grote achterstand op de voorhoede. Hans Minnen gaat dan even onderuit maar knokt zich snel terug. Met nog acht ronden te gaan weet Minnen, mede door een aantal achterblijvers, weer de aansluiting op Koelewijn te vinden. Brutaal neemt hij daarna de kop over om er vervolgens als een haas vandoor te gaan en als eerste de finishvlag te passeren. Koelewijn heeft het nakijken en finisht op ruim 6 seconden van Minnen. Henk Minnen komt knap als derde over de streep.

Ruime voorsprong

In de tweede race laat Hans Minnen er geen gras over groeien en pakt hij direct kopstart. Al snel heeft hij een comfortabele voorsprong te pakken. Zijn achtervolgers komen er niet meer aan te pas waardoor Minnen met ruime voorsprong op Koelewijn de dubbel veilig weet te stellen. Henk Minnen blijft Timmy van Donderen voor en wordt ook in deze race derde. Sarik Roufs moet genoegen nemen met een vijfde plaats en kon dit weekend geen voordeel halen uit zijn polepositie op de grid.

Minnen had zijn zaakjes goed op orde: “Toen ik op kop lag kon ik het tempo een beetje laten zakken waardoor ik de races safe kon uitrijden. Door de regen zag ik op een gegeven moment ook niks meer door mijn vizier en was het gewoon op gevoel doorgaan. Dit weekend ging alles gewoon super, hier hebben we de hele winter hard voor gewerkt. Je moet toch opboksen tegen scootercoureurs die ook in Italië rijden en dan is het fijn als het meteen dit eerste weekend goed uitpakt. Mijn neefje is derde geworden dus ik ben heel tevreden. Dit is mijn eerste overwinning in mijn carrière dus dat is echt fantastisch! We zullen zien hoe de rest van het seizoen verloopt.”

De kampioen van 2014 Jos Koelewijn reageerde gelaten op zijn tweede plaats: “Ik was eigenlijk vooral met Sarik bezig en wilde hem voor blijven. Toen Hans me ineens voorbij ging had ik daar geen antwoord op, hij kwam echt als een duveltje uit een doosje naar voren. Ik had in de eerste manche een slick achterband en een regenband voor gemonteerd omdat ik dacht dat dat goed zou zijn gezien het weer. Hans had twee regenbanden en dat was beter. De tweede race hadden we beide twee regenbanden maar de machine van Hans liep gewoon beter. Ik heb te weinig aan de scooter gedaan deze winter en Hans had zijn spullen beter voor elkaar. Dat werd beloond en daardoor heeft hij terecht gewonnen dit weekend.”

Top 3 uitslagen van alle SOBW klassen

Topscooterklasse

Hans Minnen
Jos Koelewijn
Henk Minnen

Yamaha R125 Cup – powered by GAMMA

Frank Nieman
Damon van der Wielen
Alain Carree

Sportklasse

Robin Fick
Sebastian Jonker
Orlando Heijkoop

Formuleklasse

Marchiel Romyn

Expiklasse

Marc Beltman
Manuel Jonker

NSF Open klasse

Till Belczykowski
Daan Booij

De coureurs van het Molenaar NSF100 Championship hebben dit weekend geen race gereden maar alleen getraind.