Hans Spaan Trofee TT Circuit Assen

DELEN

Hans Spaan Trofee TT Circuit Assen

Komende TT is het 25 jaar geleden dat Hans Spaan de TT in Assen won. In het kader van dat Jubileum organiseert MOTOR magazine op woensdag 21 mei a.s. in samenwerking met Molenaar NSF100 de “Hans Spaan Trofee” .

Dit wordt een wedstrijd over 120 ronden op NSF100 motoren op de Junior Track in Assen waaraan 3 teams gaan meedoen. Ieder team bestaat (na loting) uit 3 coureurs. 1 ex GP coureur (Barry Veneman, Jarno Janssen en Jurgen van den Goorbergh) 1 wannabee GP coureur (redacteur van MOTOR magazine) en 1 racetalent uit de Molenaar NSF100 cup van 2014 ( Walid Soppe #13, Djim Ulrich en Thom Molenaar). De winnaar(s) krijgt dé Trofee overhandigt uit handen van niemand minder dan Hans Spaan zelf.

De wedstrijd start om 12:00 uur en de toegang is gratis.

Hans Spaan

Hans Spaan begon zijn carrière in het wereldkampioenschap in de 50 cc-klasse. Zijn eerste race reed hij tijdens de TT Assen van 1980 waar hij op een Kreidler-Van Veen vierde werd. Dit resultaat herhaalde hij tevens in de twee andere races die hij dat jaar in België en West-Duitsland reed. Tot en met 1987 reed hij in de 50 cc-klasse en haar opvolger de 80 cc.

De doorbraak van Spaan kwam in 1988 met de overstap in de 125 cc-klasse, toen hij op Honda derde werd in het kampioenschap. Een jaar later, 1989 behaalde hij bij de Grand Prix van Oostenrijk zijn eerste overwinning. In het algemeen klassement werd Spaan tweede achter Àlex Crivillé en evenaarde deze positie in 1991 toen hij achter Loris Capirossi vice-wereldkampioen werd. Aan het einde van het seizoen 1994 beëindigde Spaan zijn actieve carrière, waarin hij negen Grands Prix won, tweemaal vice-wereldkampioen en negenmaal Nederlands kampioen werd.

Na zijn racecarrière bouwde Spaan samen met een andere Nederlandse ex-motorcoureur, Arie Molenaar, een team in de 125 cc-klasse van het wereldkampioenschap op. Reeds in het eerste jaar, 1995 kon het team met de Japanse coureur Haruchika Aoki de wereldtitel veroveren en het jaar daarop de titel succesvol verdedigen. Daarna werkte Spaan, naast zijn rol als chefmonteur bij Molenaar Racing ook met Suzuki samen, die sinds het seizoen 1997 weer als fabrieksteam in de 250 cc-klasse meestreed. In 2000 werkte Spaan als technisch directeur voor het Nederlandse Rizla-Honda-team, dat in de 500 cc-klasse met Jurgen van den Goorbergh op een V2-TSR-Honda aantrad. Daarna concentreerde Spaan zich weer op het werk voor het Molenaar-team.

Bron en foto: Wikipedia