Happy Smile Furori dag Junior Track Assen

DELEN
Happy Smile Furori dag Junior Track Assen

ASSEN – Zondag streek Stichting Happy Smile neer op de Junior Track van het befaamde TT Circuit in Assen. In samenwerking met Furori konden twintig gezinnen, waarvan één of meerdere kinderen ziek zijn of een beperking hebben, een onbezorgde dag ervaren met de ‘Mini Monza Racers’ van Furori.

Furori

De Furori is een kleine raceauto die snelheden kan bereiken tot wel 70 kilometer per uur. Voor de Happy Smile dag waren de raceautootjes begrenst tot een topsnelheid van 30 kilometer per uur. Je even coureur voelen op een heus circuit, even niet denken aan behandelingen, ziekenhuisopname of onderzoeken, maar gewoon een onvergetelijke dag uit met het hele gezin.

Overwinning

De 11-jarige Ruth uit het Friese Wolvega is samen met haar twee broers en ouders één van de gastgezinnen van Stichting Happy Smile. Ruth is vaker met haar ouders te vinden op één van de vele evenementen die de stichting jaarlijks organiseert. Wat onwennig en met de nodige zenuwen mag Ruth een rondje rijden in een Furori raceauto, de elektrische versie, want de ‘echte’ Furori gaat haar toch iets te hard. Stapje voor stapje en in een ongedwongen sfeer krijgt Ruth de smaak te pakken en na enkele rondjes geniet ze zichtbaar van haar vorderingen op de baan. Wuivend rijdt ze langs haar ouders die langs de baan staan en met een grote glimlach ‘scheurt’ ze door de chicane van de Junior Track. Na enkele rondjes brengt ze de racewagen tot stilstand in de ‘pitstraat’. Lachend stapt ze uit…en met de helm nog in de hand roept ze voluit ‘Leuk!’. Trots poseert ze nog even in een grotere Furori racewagen voor ze weer het avontuur opzoekt op en rond de baan.

Haar ouders zijn zichtbaar blij met de overwinning van Ruth. “Ze had toch wat angst om zelf te gaan rijden, maar dat heeft ze snel overwonnen. We zijn vaker te gast geweest op één van de evenementen, maar het is fantastisch wat Happy Smile vandaag weer heeft neergezet samen met Furori”.

Druk weekend

Voor Stichting Happy Smile was het zondag het tweede evenement van dit weekend. “De drukste ooit. Gisteren waren we bij ‘Pulling on the Beach’ in Putten, vandaag hier in Assen en morgen ontvangen we gezinnen op Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge”, aldus een vrijwilliger van Happy Smile.