Havenmeester Assen is klaar voor het nieuwe vaarseizoen

DELEN

ASSEN – Woensdag 1 april begint het nieuwe vaarseizoen. Dat betekent dat tot oktober recreatieboten en pleziervaartuigen tot het centrum van Assen kunnen varen.

De havenmeester bedient de bruggen. In de haven van de Vaart kunnen booteigenaren gebruik maken van voorzieningen, zoals elektriciteit, een douche of toilet. Dit is het 6e vaarseizoen voor de relatief nieuwe haven in de Vaart.

Vier havens in Assen

In het totaal heeft Assen vier havens. In de haven in Marsdijk en Kloosterveen mogen boten maximaal 14 dagen liggen. In het Havenkanaal maximaal drie nachten en in de haven aan de Vaart twee nachten. In de haven in Marsdijk en Kloosterveen kunnen booteigenaren hun boten buiten het vaarseizoen stallen. De haven in het Havenkanaal is het gehele jaar geopend voor beroeps- en recreatievaart.

De Blauwe As

Ondertussen werkt Assen ook hard aan de Blauwe As, de vaarroute die straks het Kanaal met de Vaart verbindt en waarmee Assen onderdeel wordt van de Noordelijke vaarroute. Dit FlorijnAs project maakt het mogelijk dat booteigenaren in 2017 van het Havenkanaal, langs het Asser centrum naar de Vaart kunnen varen. Op dit moment is de grote beweegbare autobrug aan de Industrieweg in aanbouw. Wie in het mHavenkanaal vaart heeft op dit moment een mooi zicht op de bouwwerkzaamheden.