Hechtenis verdachte brandstichting Hertenlaan Paul R. verlengd

DELEN
Vier jaar cel geëist voor brandstichting, doden hond en wapenbezit

ASSEN – Vorige week zaterdag brandde aan de Hertenlaan in Assen de zolderverdieping uit van een vrijstaande woning. De bewoner van het herenhuis wordt er van verdacht dat hij de brand zelf heeft veroorzaakt. De man wordt naast brandstichting ook beschuldigd van verboden wapen bezit en het doden van zijn hond.

Vermissing verdachte brandstichting Hertenlaan

De dag na de brand werd de 57-jarige Paul R., samen met zijn hond, als vermist opgegeven en gezocht door de politie. Tevens werd er een Burgernet melding verzonden. Een dag later werd hij ten hoogte van het Daan Huizingapad in Assen terug gevonden, nadat passanten in het nabijgelegen bos een brandje hadden gezien. Toen agenten polshoogte gingen nemen, troffen zij de vermiste Assenaar aan terwijl hij bezig was met het stoken van een vuurtje. Bij de man troffen agenten een vuurwapen aan en werd zijn hond dood aangetroffen. De rottweiler bleek te zijn doodgeschoten.

Voorlopige hechtenis Paul R.

De rechter-commissaris heeft donderdagmiddag beslist dat de 57-jarige Assenaar voorlopig nog twee weken in voorlopige hechtenis blijft zitten.