Heldoorn wil geen burgemeester meer zijn

DELEN

Heldoorn wil geen burgemeester meer zijn

Op 25 april jl. heeft een gesprek plaatsgevonden tussen minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), burgemeester Heldoorn van Assen en commissaris van de Koningin Tichelaar. De minister concludeert dat de heer Heldoorn een zeer verdienstelijke loopbaan heeft in het openbaar bestuur, en beslist benoembaar is als burgemeester of in een andere functie in het (openbaar) bestuur.

De heer Heldoorn heeft besloten dat, gezien de in Assen ontstane situatie, hij niet in aanmerking wil komen voor een tweede periode.

plasterkMinister Ronald Plasterk

Ronald Hans Anton Plasterk (Den Haag, 12 april 1957) is een Nederlandse politicus en wetenschapper. Sinds 5 november 2012 is Plasterk minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte II. Van 22 februari 2007 tot en met 23 februari 2010 was hij minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Balkenende IV. Van juni 2010 tot november 2012 was hij lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. Plasterk is daarnaast bioloog, gespecialiseerd in de moleculaire genetica.