Help Harry de winter door

DELEN

ASSEN – Harry Haddering kun je het beste omschrijven als een heldere creatieve geest, gevangen in een zwaar gehandicapt lichaam. De 45-jarige Assenaar heeft vanaf zijn geboorte volledige spasme (CP) door zuurstofgebrek en is gekluisterd aan een rolstoel.

Op vele fronten haalde hij reeds de publiciteit en de laatste jaren zet hij zich tomeloos in voor arbeidsplaatsen voor gehandicapten. Motorsportliefhebbers die al wat langer meegaan kennen Harry als de oprichter van Racesport.

Soms zit het mee en soms tegen

Dat geldt afgelopen weken voor onze vriend Harry alias Mister Racesport. Vorig jaar oktober moest zijn steun en toeverlaat: hulphond Matu, met pensioen. Drie weken geleden viel Harry uit zijn elektrische rolstoel en brak daarbij zijn linkerbeen op drie plaatsen. Alsof dat nog niet genoeg was brandde afgelopen donderdag zijn aangepaste busje volledig uit langs de A28. Een geluk bij een ongeluk is dat er niemand gewond raakte. Had Harry achterin gezeten, met zijn rolstoel goed vastgezet tijdens vervoer, dan had hij het hoogstwaarschijnlijk niet kunnen navertellen…

Bus Brand A28
Brandweer in actie op de A28

Het mag duidelijk zijn dat het leven van Harry vergeleken met de gezonde medemens al heel veel beperkingen kent. Hij weet zich daar echter prima in te redden, slaat zich er optimistisch doorheen en maakt er het beste van. Zijn enige vorm van echte vrijheid was zijn busje. Hiermee kon hij zich met behulp van zijn vader Jan of vriendin Ingrid immers begeven waarheen en wanneer hij maar wilde. Iets wat voor gezonde mensen heel vanzelfsprekend is. Deze vrijheid is Harry nu dus kwijt. Uiteraard was de bus goed verzekerd, maar voor een dagwaarde bedrag komt er niet zomaar een vervangbare bus.

Help mee

Bus sleepdienst
De volledig uitgebrande bus

Omdat Harry zoveel gedaan heeft voor zowel de motorsport als de gehandicapte medemens willen wij, vrienden van Harry, samen met vele anderen iets terugdoen. Als we met velen een kleine bijdrage overmaken dan moet een vervangbare bus voor Harry nog deze winter realiseerbaar zijn. Een aangepaste bus voor gehandicapten vervoer moet aan vele eisen van de RWD voldoen en is derhalve nogal kostbaar. Help ons mee en maak onder vermelding van “Bus Harry Haddering” iets over op rekeningnummer: NL54 RABO 0349 9273 59 t.n.v. J. Haddering (Assen).

Iedere euro helpt! Alvast enorm bedankt en we houden u op de hoogte!

Evert Slager
Diederick de Vries
Harry de Jong