Hemmès Fashion nu al een begrip in Assen

DELEN
Hemmès Fashion nu al een begrip in Assen
ASSEN – Hemmès Fashion. Een naam die een chique uitstraling heeft. Een zaak met een collectie die je misschien in een grotere stad zou verwachten, maar niets is minder waar. Sinds februari 2016 is deze winkel gevestigd aan de Marktstraat 27 in Assen.

Een kledingzaak met bekende merken, gerund door een zeer enthousiaste eigenaresse, Lotte Hemmes, met haar partner Ramon als steun en toeverlaat naast haar. Lotte, 26 jaar, al jaren kapster, startte in 2011 als zelfstandige. “Ik ben van huis uit begonnen en zo bouw je het op”, vertelt ze bescheiden. Een jonge spontane zakenvrouw, die met beide voeten op de grond staat.

“Op een bepaald moment kwam ik in contact met Ariena Woering van Ariena’s Weddings, die een bruidsmodezaak had in dit pand. Ariena wilde vanuit huis gaan werken en er kwam ruimte vrij voor iemand anders”. Lotte is heel erg modebewust en de link met kleding was dan ook snel gelegd. Alleen maar een kapsalon was niet wat ze wilde. Zo ontstond het concept van Hemmès Fashion.

Hemmes Fashion

Het was de opzet om haar werk als kapster met kleding te combineren. “Veel vrouwen kiezen voor veilig. Je wilt ze van hun onzekerheid afhelpen. Ze moeten met een goed gevoel de zaak verlaten, zodat ze een volgende keer weer bij je komen. Wat is dan mooier om een nieuw kapsel met nieuwe kleding te combineren. Als je het juiste concept hebt, moet het gewoon kunnen om in deze tijd te starten”.

Lotte wil dat iedereen bij haar terecht kan. Ze heeft bijvoorbeeld broeken van 25 euro, maar ook van 150 euro. Mensen moeten zelf kunnen kiezen wat ze willen besteden. Vandaar ook de keuze voor de verschillende merken bij Hemmès Fashion. “Lofty Manner” is een favoriet en betaalbaar merk. Iedere maand is er een nieuwe collectie en er is ruime keuze. “My Brand” heeft kleding voor vrouwen én mannen. “LA Sisters” is vooral gericht op jongeren. Ook het merk “Guess” is te verkrijgen in de winkel, evenals “Josh V.”

Vanaf augustus worden “Jacky Luxury” en “Glamorous” toegevoegd aan de collectie. Rond de zomer zal er zelfs een label met eigen ontwerp te koop zijn. Kleding met een goede pasvorm en geproduceerd in Europa. “Hippe merken moeten bereikbaar zijn”, aldus Lotte. “Als je een feestje hebt, moet je snel nog even een topje kunnen halen”. Zwarte kleding, naturel kleuren, fleurige items, voor elke vrouw wat wils.

Verder hoopt ze dat meer mensen in Assen gaan ondernemen. “Enthousiasme moet vanuit je hart komen en dan wordt het ongetwijfeld een succes”. Haar enthousiasme blijkt ook wel uit het feit dat ze zo actief is op Facebook. Haar zakelijke pagina op Facebook is actueel. Dagelijks worden er foto’s geplaatst van de nieuwe collectie, “de outfit van de dag” of een winactie. “Facebook heeft echt effect op de verkoop”, vertelt ze, “Ik had laatst ibizaschoentjes op de pagina gezet en de volgende dag was ik al uitverkocht. Zo snel gaat het dus”.

En snel gáát het, want de kappersinrichting staat inmiddels alweer te koop. “Ik heb de winkelruimte echt nodig. Het loopt zo goed dat ik alle kleding niet kwijt kan. Ik heb de keuze gemaakt om te stoppen met de salon en verder te gaan met de collectie”.

Hemmès Fashion is zo’n succes dat ze ieder stukje winkelruimte wil benutten. Meer informatie over de kappersstoel en accessoires is te vinden via de advertentie op Marktplaats.

Hemmès Fashion, sinds februari geopend, maar nu al een begrip in Assen en wijde omgeving. Wie op zoek is naar kleding voor de modebewuste vrouw moet hier zeker eens gaan shoppen. Zeker weten dat je met iets leuks de winkel verlaat.

Tekst en foto’s: M. Babtist – Spiegelgrafie


2Divorce Assen


Bowlen in Assen