Henk Ziengs ‘Scapino wordt weer leuk’

DELEN
ASSEN – Henk Ziengs neemt Scapino over. Ziengs: ‘Het credo ‘Kwaliteit en euro’s voordeel’ komt gewoon weer terug.’ Daarmee wordt de vertrouwde Scapino-formule weer teruggebracht in de harten van het publiek. Met de overname blijft het oer-Hollandse merk Scapino voortbestaan.

Henk Ziengs laat op Scapino Retail weten: “Dinsdagavond rond de klok van 20.00 uur heb ik overeenstemming bereikt met de curatoren John Huppertz en Ben Meijs en de betrokken banken over de overname van de activiteiten van Scapino. Het bedrijf wat door mijn vader in 1974 is opgericht, en door mij in 1997 is verkocht, is weer terug in de familie.

Scapino is een prachtig Nederlands bedrijf, een sterk merk. Schoenen, kleding en sportartikelen en goede medewerkers met hart voor de zaak. Samen met hen gaan wij er een succes van maken. Wij gaan ervoor: Scapino wordt weer leuk!

Het belangrijkste is dat het hart van Scapino weer als vanouds gaat kloppen. Terug naar de roots: ‘kwaliteit met euro’s voordeel’. Eigenzinnig, ’n tikkeltje kwajongensachtig brutaal en recht voor de raap.

Ik ben Henk Ziengs uit Assen, ondernemer in vooral schoenenwinkels (on- en offline). Ik doe dit omdat ik geloof in Scapino en van mening ben dat Scapino weer een gezond bedrijf kan worden met een goede toekomst.

Scapino en haar medewerkers hebben een pittige tijd achter de rug. De komende tijd gaan we hard aan de slag en veel plezier maken. Wij streven naar het behoud van zoveel mogelijk winkels en banen. En daar brengen we zo snel mogelijk duidelijkheid in. De winkels zullen eerst nog door de curatoren worden voortgezet. In de tussentijd zullen wij afspraken gaan maken met verhuurders en medewerkers.

Ondernemen in retail blijft onze passie. Als eigenaar van Ziengs Schoenen B.V. ben ik blij dat wij met Scapino onze positie in de schoenenmarkt verstevigen. Samen met de juiste partners en leveranciers zullen wij dit pur sang Nederlandse retailbedrijf weer gezond in de markt zetten. Als oud eigenaar kennen wij als geen ander het DNA van de Scapino formule.

Ik doe dit als ondernemer en als Nederlander. Ik kan het niet aanzien dat dit mooie van oudsher familiebedrijf onnodig naar de knoppen gaat. Retailbedrijven zijn onderdeel van onze samenleving, van onze economie. Online en fysiek. Binnensteden, dorpskernen, mensen willen elkaar ontmoeten. Levendigheid is belangrijk en daar blijft winkelen ook bij horen.

Er wordt veel gesproken over de invloed van online winkelen. Belangrijk is investeren in je webshop en fysieke winkels, zodat je overal zichtbaar bent. Omni Channel heet dat. Dat is wat wij blijven doen. Wij staan klaar voor de toekomst. Wij zettende schouders eronder en we gaan de klanten verrassen. Scapino wordt weer leuk! Doe je mee?”

Bron – Foto: Scapino Retail


2Divorce Assen


Bowlen in Assen