Herenboeren Assen zet stap met oprichting stichting

DELEN

Assen – Vorig jaar heeft een tiental kartrekkers zich verzameld in Assen met de bedoeling een Herenboerderij mogelijk te maken. Deze kartrekkers hebben niet stilgezeten in hun ambitie om dit mogelijk te maken.

Stichting opgericht
Zo werd afgelopen woensdag 16 januari bij notaris Elzinga te Assen de akte ondertekend waarbij de Stichting Herenboeren Assen werd opgericht. De stichting is de volgende stap om een Herenboerderij in Assen verder mogelijk te maken. De stichting gaat fondsen en subsidies aanboren, informatieavonden organiseren, circa 200 deelnemers (Herenboeren) vinden en in gesprek met organisaties die mogelijk aan dit vernieuwende initiatief kunnen bijdragen.

Duurzaam, lokaal, puur, eerlijk
Wat was dat ook al weer: een Herenboerderij ? Dat is een professionele coöperatieve boerderij waar duurzaam, lokaal, puur en eerlijk voedsel geproduceerd wordt voor de leden-Herenboeren. Het gaat om groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkensvlees. Een boer in loondienst van de coöperatie is verantwoordelijk voor het werk op de boerderij, maar de leden bepalen wat en hoe er geproduceerd wordt. Alles is van een hoge kwaliteit en met een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier.

Informatieavond
Mocht u naar aanleiding hiervan geinteresseerd zijn en meer willen weten, dan wordt u op uw wenken bediend. Op 30 januari 2018 om 19.30 uur organiseert de ‘kakelverse’ stichting een informatieavond in het Duurzaamheidscentrum te Assen waar uitgebreid uit de doeken wordt gedaan hoe het allemaal werkt.

Meer informatie
Ook is er sinds kort een eigen website met veel informatie: www.assen.herenboeren.nl of neem een kijkje op onze facebookpagina Herenboeren Assen.