Het Drents Symfonie Orkest geeft jubileum concert in Jozefkerk

DELEN

Assen – Het Drents Symfonie Orkest (DSO) bestaat 60 jaar en viert dit jubileum op zaterdag 3 februari in de Jozefkerk in Assen. Aanvang 20.00 uur. Het is het vierde concert in de jubileumreeks van concerten in Hoogeveen (20 januari) in Emmen (26 januari) in Meppel (28 januari).

Enquête
Het programma is tot stand gekomen door onder de leden een enquête te houden. “Wij als bestuur vonden het een verrassende uitkomst. We spelen dus de verzoeknummers van de orkestleden” zegt de enthousiaste DSO voorzitter Francine Cremers.

Van kamerorkest naar symfonieorkest
Het DSO startte in 1958 als kamerorkest. In de loop van de tijd is het orkest gegroeid tot een volwaardig symfonieorkest met ongeveer 50 enthousiaste amateurmuzikanten. Sinds september 2011 staat het orkest onder leiding van Pieter Cox. Die Naast orkest-dirigent ook theater- en koordirigent is. Hij werkte met gezelschappen in België, Engeland en Duitsland en de Hoofdstadoperette Amsterdam.

Repertoire
Het repertoire van het DSO wisselt van eigentijdse (Nederlandse) composities tot werken van grote componisten, opera, operette, musical en koorbegeleiding. In mei dit jaar treedt het DSO op in Noorwegen. In juni wordt het seizoen afgesloten met een concert met het Toonkunst Koor Emmen.

Wanneer: Zaterdag 3 februari 2018
Waar: Jozefkerk, Collardslaan 2a, 9401 GZ Assen
Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: € 15,00

In de voorverkoop kosten de kaarten € 13,00. Te reserveren via secretaris@drentssymfonieorkest.nl