Het Nieuwe Luifeltje is niet meer

DELEN

ASSEN – Vijfendertig jaar lang was het een begrip in Assen. Vele Assenaren hebben er menig uurtje doorgebracht aan de bar voor een biertje, een warme- of koude schotel, een lunch of een heerlijk bakje koffie met gebak. Het Luifeltje!

Na 35 jaar stopt Assenaar Frits Wiegersma ermee: ,,Ik ben het ooit in de jaren ’80 begonnen met mijn vader. Een goed lopende zaak, maar de laatste jaren is er een hoop gebeurd. Vooral het afgelopen jaar. De gezondheid van mijn ouders en de zorg daaromheen. De combinatie met het draaiende houden van een bedrijf en de nodige verplichtingen in het leven, heeft mij tot deze keuze doen besluiten”, vertelt Wiegersma.

“ Een cafetaria aangebouwd en proberen of we op die manier meer klanten konden trekken. De economische malaise, maar ook sinds januari het parkeerbeleid. We zagen de omzet en bezoekersstroom alleen maar afnemen” Frits Wiegersma

De afgelopen jaren nam de 54-jarige horecaondernemer het besluit om vanuit het Mercuriuscentrum te verhuizen naar de nieuwe locatie aan de Weiersstraat. De naam werd veranderd in Het Nieuwe Luifeltje: ,,Restaurant en lunchroom ineen. Dezelfde kwaliteit, maar dan met meer vloeroppervlakte”. Echter kroop het ondernemersbloed waar het niet gaan kan en vorig jaar werd gestart met een nieuwe formule: Plaza Het Nieuwe Luifeltje. ,,Een cafetaria aangebouwd en proberen of we op die manier meer klanten konden trekken. De economische malaise, maar ook sinds januari het parkeerbeleid. We zagen de omzet en bezoekersstroom alleen maar afnemen. Dan kun je nog wel doorgaan met de zaak, maar om de hele dag alleen maar door het raam te kijken zie ik niet zitten. Ik hou van werken en dat deed ik met veel plezier vaak 60 uur per week”.

Vandaag was de laatste dag dat Het Nieuwe Luifeltje haar deuren had geopend. ,,Per 1 mei stop ik ermee. Het bedrijf is opgeheven. De komende weken zal alles worden gedemonteerd en het pand leeg worden opgeleverd. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid met een straaltje zon, want ik had ook nog een personeelslid. Ze heeft echt jaren bij me gewerkt, maar gelukkig heeft ze een nieuwe baan weten te vinden”.

Wat Wiegersma voor de toekomst nog in petto heeft: ,,Ik ga nog niet met pensioen, ik kijk wel wat de toekomst brengt. Eerst alles afhandelen en laten berusten”.