Het Warme Winter Festival in Xapoe Assen

DELEN
ASSEN – Indonesisch restaurant Xapoe organiseert op zaterdag 20 februari voor de zevende keer ‘Het Warme Winter Festival’. Het wordt een kleurrijk intiem gebeuren met muziek, dans en poëzie.

De locatie is deze keer voor het eerst in Xapoe aan de Weiersloop 1 te Assen. Tijdens het festival zijn er vanaf 18.00 uur verschillende optredens.

Voor Stichting Yuvalok Child naar India

Het festival wordt elk jaar voor een ander goed doel georganiseerd. Dit jaar is er aandacht voor de activiteiten van vader en dochter, Hans en Eveline Assink uit Assen. Beiden gaan naar India om een school helpen op te zetten voor de Stichting Yuvalok Child in de sloppenwijk van Bangelore. Onlangs was deze sloppenwijk op tv te zien in het programma van Jelle Brandt Corstius.

In de sloppenwijken van Bangalore in India leven ruim driehonderdduizend kinderen, behorend tot de laagste klasse, in zeer slechte omstandigheden. Honderdduizend van hen verrichten kinderarbeid, omdat dit de enige mogelijkheid is om aan eten te komen. Zonder hulp ligt hun toekomst op straat en zijn ze kansloos. Met name de kinderen van alleenstaande moeders hebben nauwelijks toekomstperspectief. De Stichting Yuvalok wil deze kinderen uitzicht bieden op een leefbare toekomst. Zij biedt meer dan 1000 kinderen onderwijs, voeding en gezondheidszorg. In Bangalore en omringende dorpen zijn diverse scholen opgericht en wordt de kinderen gratis onderwijs, eten en drinken en zorg geboden.

Geldinzameling

Eveline en haar vader gaan eind februari op bezoek naar de scholen en zamelen geld in voor de schooltjes in de omgeving van Bangalore. Deze bestaan soms alleen maar uit een afdakje en hebben geen toilet of schoolbankjes. Ook is er weinig lesmateriaal aanwezig. Zij hopen op uw steun.

Een bijzonder avondvullend programma, komen jullie ook?


2Divorce Assen


Bowlen in Assen