Het weer ‘Na regen komt zonneschijn’

DELEN

ASSEN – De zomer zit behoorlijk in een dip. Het regent al een paar dagen langdurig en ook de temperatuur heeft een nieuw record opgeleverd. In De Bilt is het maandag slechts 15,2 graden geweest. Maandag 17 augustus 2015 zal daardoor de boeken ingaan als ‘koudste 17 augustus ooit’ en daarmee sneuvelt het oude record uit 1970.

Regen

Langdurige regenval heeft de afgelopen dagen in de oostelijke helft van het land meer dan een maandhoeveelheid aan regen opgeleverd. In Rouveen (Gemeente Staphorst) viel in 24 uur tijd ruim 78 mm. Dat is net zoveel neerslag als er normaal valt in de hele maand augustus.

Keert de zomer terug?

Vandaag zal er van tijd tot nog regen in het noorden van het land. De temperatuur gaat langzamerhand omhoog. De zon zal zich niet echt laten zien en bewolking overheerst. Vandaag zal de temperatuur gemiddeld 19 graden zijn.

Woensdag kan er nog een spat regen vallen, vooral in de middag, maar in de loop van de avond en nacht klaart het op. Woensdag is de regen geheel verdwenen en zal de zon weer tevoorschijn komen. De temperatuur loopt woensdag op naar 22 graden. De aanloop naar het weekend! Donderdag en vrijdag rond de 24 graden en zaterdag kans op een warme zomerse dag met 27 graden.

Het laatste nieuws in en uit Assen? Volg ons op Facebook