Hilbert van der Duim: “Kunstijsbaan hoort in Assen”

DELEN

Assen – Tweevoudig wereldkampioen allround schaatsen Hilbert van der Duim staat vierkant achter de petitie voor het behoud van àlle ijssporten in Assen.

Traditie
Van der Duim is het eens met de stelling dat zonder een volwaardige kunstijsbaan met voldoende toeschouwerscapaciteit een decennialange traditie van (inter-)nationale wedstrijden voor Drenthe verloren dreigt te gaan. Vandaar dat hij graag mee doet aan de petitie die de gemeente Assen en bouwer VolkerWessels oproept om op korte termijn te beginnen met de bouw van een volwaardige kunstijsbaan in Assen.

Schande
Grote (inter-)nationale wedstrijden op het gebied van langebaanschaatsen èn ijsspeedway zijn onlosmakelijk met Assen verbonden. De wereldkampioen vindt het een schande dat Assen geen ijsbaan meer heeft. Hilbert van der Duim hoopt dat alle liefhebbers van o.a. het schaatsen en het ijsspeedway de petitie ” Kunstijsbaan hoort in Assen” gaan ondertekenen.

Handtekeningen
De handtekeningen kunnen woensdagmiddag 14 maart en zaterdag 17 maart gezet worden bij de speciale handtekeningenstand aan de rand van het Koopmansplein ter hoogte van het voormalige V & D pand.

Online tekenen kan uiteraard ook: Online petitie ijsbaan

Met het verdwijnen van de ijsbaan, verdween ook het ijsspeedway uit Assen. (Op de foto Jasper Iwema uit Hooghalen)